Meditație 16. August

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 203
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2536-16-august]16. August [/url]
„ Si voi , dupa ce ati auzit cuvîntul adevarului ( Evanghelia mîntuirii voastre), ati crezut în El, si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfînt, care fusese fagaduit, si care este o arvuna a mostenirii noastre , pentru rascumpararea celor cîstigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui”. Efeseni 1:13-14
Un proprietar al unui micut magazin dintr-o anume localitate, a expediat o scrisoare pe care a pus-o într-o cutie postala din fata magazinului sau. Acest magazin era situat într-o localitate unde erau numai cîteva zeci de case. Dupa sase luni de la expedierea acelei scrisori , aceasta înca nu fusese ridicata din cutia postala.
Dupa ce a fost sesizata Directia Postala si aceasta a facut cercetari, s-a constatat ca noul postas local, nu ridicase scrisorile. Cînd a fost întrebat de ce n-a facut-o, acesta a raspuns : „Cutia înca nu era plina „!
Într-o biserica comitetul a hotarît sa faca ceva ca numarul membrilor sa creasca. Pentru a împlini aceasta dorinta au delegat responsabilitati, alegînd un comitet de evanghelizare. Responsabilitatea acestui comitet era sa citeasca orice articol si orice carte despre cresterea bisericii. Dupa ce au citit multe dintre aceste carti, acest comitet a facut un sondaj între membrii bisericii încercînd sa afle care este opinia acestora despre evanghelizare.
În urma acestui sondaj, au descoperit ca cei mai multi nu stiau ceea ce este evanghelizarea. Au fost si unii care au exprimat si pareri foarte ciudate: A evangheliza, înseamna a merge la coltul strazilor si a striga la fiecare trecator : „Pocaieste-te; Pocaieste-te ; Pocaieste-te „! ; Sau a evangheliza înseamna ,a împarti tractate , fara a spune nimic celor pe care îi întîlnesti ! Asa ceva spuneau ei, se potriveste altor biserici; nicidecum noua.
Acest sondaj , i-a surprins pe cei din comitetul de evanghelizare , dar i-a si provocat în acelasi timp. Ei au cautat sa afle cu adevarat ce este evanghelizarea. Studiind Biblia, au descoperit ca evanghelizarea este un mod de viata si o datorie a fiecarui credincios. Ei au fost provocati de cuvintele Domnului Isus : „ Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatalui si al Fiului si al Sfîntului Duh. Si învatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit „ Mat 28:19-20/a
Crezînd aceasta porunca, comitetul de evanghelizare a alcatuit un plan pentru ca fiecare membru al bisericii sa vorbeasca altora, invitîndu-i la biserica. Cînd au prezentat viziunea lor Bisericii, au constatat ca foarte multi dintre membrii bisericii nu erau gata , pentru ca asemeni acelui postas considerau ca înca nu-i vremea sa marturiseasca , deoarece cutia vietii lor spirituale înca nu este plina.
Aceasta situatie ne arata ca înainte de a aduce pe cineva la biserica, de multe ori trebuie sa-i cîstigam mai întîi pe cei dinauntru. În vremea acesta de comoditate, sunt multi cei care spun: noua ne place asa cum suntem ! Cum sa mai vina si alti straini ? Acestia ne-ar afecta partasia si ne-ar crea noi responsabilitati !
Pentru a fi eficienti în evanghelizare, trebuie ca mesajul pe care l-am primit din partea lui Dumnezeu , sa-l spunem imediat si altora fiind gata sa-i acceptam pe toti în dragoste.
Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma ca tot ceea ce stiu despre Tine sa pot spune si altora . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16. August | Salvatorul.ro
meniu prim
Este mare lucru să fii cu picioarele pe pămant, dar este şi mai important să te mişti cu ele.