Meditație 03 August

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 189
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2548-03-august]03 August [/url]
„ Omul milostiv va fi binecuvîntat , pentru ca da saracului din pîinea lui” Prov. 22: 9
Ai încarcat vreodata toata mobila si toate lucrurile pentru a te muta la o noua adresa ? Stiti care este întrebarea cea mai fregventa în astfel de situatii ? „Cum de am reusit sa adun asa de multe lucruri „!
Cei mai multi dintre noi am adunat prea multe bagaje. Acestea pot deveni o adevarata problema pentru viata noastra. Pentru ca cu cît avem mai multe bagaje , cu atît este mai mica libertatea ce o traim. Bagajele ne restrictioneaza viata. Cu cît avem mai multe bagaje , cu atît trebuie sa avem mai mare grija de ele.Cu cît sumtem mai atrasi de valorile pe care le-am adunat , cu atît este mai greu sa auzim chemarea lui Dumnezeu.
Un concediu petrecut la o casa de vacanta, ne poate fi o lectie buna ,care sa ne ajute sa întelegem ce înseamna sa traim în simplitate. Ann Morrow Lindberg, a scris o carte intitulata „Darul marii”,ce are acest subiect:
În cartea sa , Ann, povesteste momentele pe care le-a petrecut în singuratate, la casa sa de vacanta de pe plaja. Ea vorbeste despre felul cum a experimentat harul lui Dumnezeu în simplitatea zilelor de vacanta. În viata de acasa, era preocupata de : mîncare, confort, întîlniri,taxe si impozite, consultatii medicale, dentist , vitamine, conferinte, sedinte la scola pentru copii , reparatul masinii, sauna, bazin de înot, spalatul hainelor, curatenie , tunsul ierbii din curte , întîlniri sociale, telefoane….etc
Experienta ei de acasa, nu este unica; pentru ca viata în societatea noastra este bazata pe întîlniri si comunicare. Aceasta implica : responsabilitati personale, familiare, sociale , nationale si internationale. Si mai întîi de toate acestea , responsabilitati fata de Dumnezeu. Sub greutatea tuturor acestora , mintea ne este împovarata, încît adesea ne clatinam.
Nu mai stim ceea ce-i simplitatea ! Ne-am complicat atît de mult ,ajungînd sa ne autointoxicam. Daca nu suntem atenti, putem sa ne autodistrugem si sa ne sufocam din punct de vedere spiritual.
Ann,a descoperit o mare binecuvîntare în vacanta petrecuta la mare. Ea a învatat cum sa se descurce cu haine putine, fara a avea la îndemîna toata garderoba;cum sa manînce fructe si o hrana pregatita rapid , în loc de a avea mîncarurile sofisticate de acasa, pentru care folosea întreaga bucatarie.
Nu cumva ai adunat prea multe bagaje si viata ta a ajuns prea sofisticata ? Învata sa te bucuri de simplitate si vei descoperi o mare binecuvîntare !
Rug. Dumnezeul Dragostei ; ajuta-ma sa învat sa traiesc în simplitate, pentru ca nu cumva viata sa-mi ajunga o povara. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 03 August | Salvatorul.ro
meniu prim
Dragostea Lui e lucrul cel mai minunat !