Meditație 29 Iulie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 111
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2553-29-iulie]29 Iulie [/url]
„ Care dintre-acesti trei ti se pare ca a dat dovada ca este aproapele celui ce cazuse între tîlhari ?” „Celce si-a facut mila de el „ , a raspuns învatatorul Legii .”Du-te de fa si tu la fel „, i-a zis Isus”. Luca 10 36-37
Cineva a întrebat pe Domnul Isus : „Cine este aproapele meu „? . În loc de raspuns, Domnul Isus a spus o întîmplare : Un om ce cobora din Ierusalim spre Ierihon, a cazut în mîinile tîlharilor. Acestia l-au jefuit, l-au batut si l-au lasat aproape mort. Din întîmplare un preot cobora pe acelasi drum.Cînd l-a vazut pe cel cazut în suferinta , preotul a trecut înainte pe alaturi. În acelasi fel a trecut si levitul !
Dar un samaritean ce era în calatorie, cînd a ajuns lînga omul cazut, l-a vazut si i s-a facut mila de el. S-a apropiat de cel aflat în suferinta, i-a legat ranile turnînd pe ele undelemn si vin. Apoi l-a pus pe magarusul sau si la dus la un han de poposire. L-a îngrijit în timpul noptii, iar a doua zi a scos un ban de argint si l-a dat hangiului ca sa aiba grija de el . La plecare acest Samaritean a spus hangiului : „tot ce vei cheltui în plus , cînd ma voi întoarce îti voi rasplati „!
Dupa ce a prezentat acesta întîmplare, Domnul Isus se adreseaza omului ce astepta un raspuns cu o întrebare: „ care dintre acestia crezi ca a fost aproapele celui cazut între tîlhari „? Dupa ce Domnul Isus prezentase atîtea detalii, raspunsul era simplu si a venit imediat :” Cel ce si-a facut mila de el „! Du-te si fa si tu la fel ; i-a zis Isus !
Daca urmarim cu atentie aceasta pilda spusa de Domnul Isus,în toata povestirea nu gasim mentionat niciodata cuvîntul „bun” ! Domnul Isus nu foloseste aceasta apreciere atunci cînd vorbeste despre Samaritea ! Cuvîntul „bun” a fost asociat dealungul timpului omului care s-a dovedit a fi aproapele pentru un strain . Pentru toata vesnicia, acest om va fi identificat a fi „Bunul Samaritean”, datorita atitudinei sale pentru cel aflat în suferinta.
Cu ce cuvinte se asociaza numele tau ? Oamenii fac aprecieri si astazi gasind cîte un epitet pentru fiecare dintre noi. Poti fi numit „bun” ,”cumsecade”, „credincios” sau „evlavois” ? Sau epitetele care ti se potrivesc sunt dintr-o alta categorie ?
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu gata pentru a-mi sluji semenii , pentru a fi un „Bun Samaritean” al zilelor noastre. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 29 Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu-ți fie frică de opoziție! Ține minte că zmeul se ridică împotriva vântului, nu cu vântul.