Meditație 20 Iulie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 139
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2562-20-iulie]20 Iulie [/url]
„ El macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine însusi si a luat un chip de rob, facîndu-se asemenea oamenilor. La înfatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pîna la moarte , si înca moarte de cruce”. Filipeni 2:6-8
Arhiepeiscopul Fulton Sheen în cartea sa autobiografica :”Comoara din vasul de lut”, a descris o vizita pe care a facut-o la o leprozerie din Buluba în Africa. El a mers sa-i viziteze pe cei ce sufereau din cauza acestei boli cumplite si sa ofere tuturor celor 500 de internati ai acestei colonii o cruciulita de argint.
Prima persoana pe care a întîlnit-o era un barbat ce purta în trupul sau urme adînci ale ravagiilor acestei boli nemiloase. Fata îi era schimonosita, iar palma si degetele mîinii stîngi îi erau pline de rani. Pentru a primi acea cruciulita , bolnavul a întins mîna dreapta care îi era la fel de bolnava. Sheen a tinut crucifixul deasupra mîinii bolnavului si apoi i-a dat drumul , cu intentia ca acesta s-l prinda fara ca el sa atinga în vre-un fel mîna plina de rani.
Dupa ce a atins mîna bolnavului ,cruciulita însa a cazut pe pamînt. În acel moment Sheen si-a dat seama de gestul sau care nu era în conformitate cu Evanghelia pe care tocmai a marturisit-o. El s-a oferit sa dea bolnavilor aceasta cruciulita aratînd ca Hristos s-a identificat cu umanitatea, dar nu voia sa-i atinga pe cei ce devenisera Copiii lui Dumnezeu. Mustrat de acest gînd al ipocriziei, Sheen s-a plecat, a luat cruciulita si-a pus-o în palma omului bolnav. Apoi în acelasi fel a înmînat cîte o cruciulita tuturor celorlalti internati.
Prin gestul sau, el a dovedit ca-i iubeste si este gata sa se idetifice cu ei.
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma s-i iubesc pe semeni si sa ma identific cu suferintele si necazurile lor.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 20 Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Piciorul meu stă pe calea cea dreaptă: voi binecuvânta pe Domnul în adunări. ( Psalmii 26:12 )