Meditație 16 Iulie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 183
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2566-16-iulie]16 Iulie [/url]
„ Va rugam , de asemenea , fratilor, sa mustrati pe cei ce traiesc în neorînduiala ; sa sprijiniti pe cei slabi, sa fiti rabdatori cu toti.” I Tes. 5:14
Boicotul autobuzelor din anul 1955 din Montgomery, a început de la o doamna numita Rosa Parks. Ea tocmai se întorcea de la servici ,dupa o zi grea de munca. A urcat în autobuzul care o ducea spre casa , a cumparat biletul pentru calatorie si deoarece în zona rezervata negrilor nu mai erau locuri ,s-a asezat în partea din fata a autobuzului, zona în care nu era permis negrilor sa se aseze .
Ea stia ca la statiile urmatoare alti albi vor urca în autobuz si ca în curînd va trebui sa se ridice pentru a permite acestora sa se aseze. Ceea ce-a anticipat numai dupa doua statii s-a si întîmplat . Cînd toate locurile au fost ocupate, a fost rugata sa se ridice. Rosa n-a luat însa în seama rugamintile calatorilor. De aceea soferul autobuzului a venit si-a început sa strige la ea , amenintînd-o ca va fi arestata. Nici dupa insistentele si amenintarile soferului , ea n-a eliberat scaunul pe care se asezase.
De aceea Rosa, a fost arestata pentru ca s-a asezat într-un loc unde nu era permis negrilor sa se aseze. Asa a început protestul din Montgomery îndreptat împotriva discriminarii din mijloacele de transport.
Cînd a fost întrebata de ce a avut aceasta atitudine încalcînd legea, Rosa a raspuns : „ Mama mea care era o buna crestina m-a învatat ca oamenii sunt egali si ca înaintea lui Dumnezeu nu exista nici o deosebire . Dumnezeu nu se uita la culoarea pielii ci la inima omului. Eu nu am calcat nici o lege a lui Dumnezeu ; ci numai anumite reguli puse de voi, reguli care nu au nici un suport atîta vreme cît am platit acelasi bilet.
Dumnezeu îi trateaza pe copiii Sai în mod egal. De ce voi faceti diferenta ? Încercati sa luati un copil de-al albilor si asezati-l pe unul din scaunele rezervate negrilor si veti observa ca acesta nu va fi multumit fiind considerat cetatean de mîna a doua”!
Argumentele ei au lasat fara replica pe cei ce o anchetau , iar protestele care au urmat au condus la eliminarea discriminarii din mijloacele de transport.
Este vremea cînd si noi trebuie sa-i privim pe semenii nostri asa cum îi vede Dumnezeu. În fiecare dintre noi Dumnezeu a pus o valoare , de aceea El vede în fiecare dintre noi un mare potential. A avea aceiasi gîndire ca a lui Hristos, înseamna a vedea acest potential si a-i acepta si aprecia pe altii în acelasi fel cum si noi am fost acceptati si apreciati de Dumnezeu.
Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa ma ridic la înaltimea asteptarilor Tale si sa vad todeauna valoarea ce-ai pus-o în semenii mei. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire. ( 2 Timotei 3:16 )