Meditație 10. Iulie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 120
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2573-10-iulie]10. Iulie [/url]
„Domnul va sfîrsi ce a început pentru mine. Doamne bunatatea Ta tine în veci: nu parasi lucrarile mîinilor Tale”. Ps.138:8
Dupa o mare victorie obtinuta pe Carmel, profetul Ilie a ajuns sa traiasca o adînca stare de depresie. Dupa cum arata relatarea biblica,la muntele Carmel ,Ilie i-a provocat pe proorocii lui Baal la o demonstratie. El a propus ca Dumnezeul care va raspunde trimitînd foc din cer si va mistui jertfa pregatita, acela va fi adevaratul Dumnezeu iar slujitorii lui vor fi considerati adevaratii profeti.
Preotii lui Baal s-au trudit toata ziua, fara a primi nici un raspuns . Au ajuns asa de frustrati încît au început sa-si faca semne în trup taindu-se cu sabii.Dar chiar si atunci cînd sîngele se scurgea siroaie pe trupurile lor, Baal nu le-a dat nici un raspuns.
În vremea în care se aducea jertfa de seara , Ilie a zidit un altar , a sapat un sant în jurul lui si a varsat peste jertfa pregatita 12 vedre de apa. Dupa aceea s-a rugat si a cerut lui Dumnezeu sa trimita foc din cer . Dumnezeu l-a ascultat; si focul care s-a coborît din cer nu numai ca a mistuit jertfa, dar a supt si apa care era în sant. Toti cei prezenti au fost convinsi ca Domnul este Adevaratul Dumnezeu. Dupa aceasta minune, multimea prezenta s-a ridicat cu un singur gînd omorînd pe toti proorocii lui Baal.
Auzind de ceea ce s-a întîmplat acelor prooroci ,sotia împaratului Ahab, Izabela, ce era o fidela închinatoare la Baal, s-a aprins de mînie împotriva lui Ilie.Ea a ordonat arestarea si condamnarea profetului la moarte. Înfricosat de acest ordin, Ilie a cazut paralizat de teama. A parasit muntele si a mers cale de o zi în pustie ca sa se ascunda. Acolo s-a asezat sub un ienupar si dorea sa moara, considerîndu-se învins.
A uitat asa de repede minunea prin care Dumnezeu a coborît foc din cer dovedindu-si puterea si autoritatea. Acum credea ca a ramas singur si fara nici o sansa de scapare din mîinile Izabelei. A trecut asa derepede de la extaz, la disperare !
Nu cumva si trairile inimii tale urmeaza acelasi parcurs ? Îndiferent de situatia în care te afli , Dumnezeu nu te lasa singur. Chiar si atunci cînd ti se pare ca nu mai ai pe nimeni , El este prezent dînd vietii tale smnifiatie si scop , pentru care merita sa traiesti.
Rug. Doamne Dumnezeule ;Îti multumesc ca nu ma parasesti niciodata si în cele mai grele momente ale vietii mele ma înconjori cu binecuvîntarile Tale. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10. Iulie | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică. ( Ioan 3:16 )