Meditație 21 Iunie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 113
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2592-21-iunie]21 Iunie [/url]
„ Anania a plecat; si dupa ce a intrat în casa, a pus mîinile peste Saul, si a zis : „Frate Saule, Domnul Isus, care ti S-a aratat pe drumul pe care veneai , m-a trimis ca sa capeti vederea, si sa te umpli de Duhul Sfînt” .Fapte 9:17
Apostolul Pavel a trait o schimbare dramatica. Dintr-un persecutor al crestinilor a ajuns un crestin model, fiind el însusi persecutat. Acesta schimbare a avut loc pe drumul Damascului, în monentul întîlnirii cu Hristos. El a avut si alte marturii care sa-l opreasca din împotrivirea lui si înaintea de întîlnirea cu Hristos, dar nu le-a luat în seama. Cînd Stefan a fost împroscat cu pietre , Saul era prezent.
Cu siguranta ca a vazut exemplul vietii acestui martir si probabil îsi zicea în sinea lui ca Stefan are dreptate , dar n-a fost gata sa se schimbe. Acest lucru s-a petrecut numai la întîlnirea cu Dmnul Isus si în momentul în care a acceptat voia lui Dumnezeu în întregime. Atunci, convertirea si întoarcerea lui a fost completa si irevocabila. El n-a trait numai o schimbare a drumului si-a actiunilor lui, ci si-o schimbare a atitudinilor si- a convingerilor sale. Acesta schimbare radicala l-a condus la înoirea vietii si la o noua slujire. În acest fel el ne este un exemplu pentru ceea ce înseamna o schimbare completa.
Stanley Jones, a spus odata, ca sunt unii misionari care sunt gata sa-i lase pe parintii lor, sa paraseasca prietenii, casele în care au locuit sau afacerile pe care le-au condus, fiind gata sa mearga în misiune în alta tara. Ajunsi în cîmpul de misiune , constata însa ca au renuntat la orice, afara de ei însisi.
Constata ca eul lor este înca prezent si-si manifersta pretentiile prin gelozie, interes personal si dorinta dupa marire. Pentru a trai o schimbare radicala, cea mai mare batalie cu care trebuie sa începem de fapt, este batalia cu noi însine.
Cînd apostolul Pavel a trait aceasta schimbare profunda, aceasta a început cu eul sau personal. El a putut sa spuna : „ Am fost rastignit împreuna cu Hristos si traiesc…. dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine”!
Ce poti spune tu despre tine însuti ? Eul tau traieste ? Daca n-ai avut înca o înoire a vietii tale, fii gata sa spui :
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu mai traiesc eu , ci Tu sa traiesti în mine ; iar viata mea sa fie supusa deplin vointei Tale. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 21 Iunie | Salvatorul.ro
meniu prim
A fi curajos nu înseamnă a te arunca înainte în orice primejdie cu orice risc, ci a fi hotărât întotdeauna de a fi de partea adevărului.