Meditație 10 Iunie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 106
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2603-10-iunie]10 Iunie [/url]
„ În El am fost facuti si mostenitori , fiind rînduiti mai dinainte , dupa hotarîrea Aceluia care face toate dupa sfatul voiei Sale, ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi care mai dinainte am nadajduit în Hristos”. Efeseni 1:11-12
Fiecare dintre noi poate trai o viata condusa de scopuri. Aceasta este valabil si pentru cei despre care credem ca au cele mai neînsemnate ocupatii. V-ati gîndit vreodata ce se întîmpla într-un mare oras cînd gunoiearii intra în greva ? Dezastru ! Aceste persoane deseori sunt nebagate în seama, dar contributia lor pentru binele public este imensa.
Fiecare dintre noi putem face ceva pentru ca lumea în care traim sa fie mai buna. Ceea ce este primordial în viata, nu-i dictat de abilitatile sau oportunitatile pe care le avem, ci de masura dedicarii pentru împlinirea scopului pe care ni l-am propus.
Un director al unei scoli din Franta, a fost complet dezamagit de unul dintre elevii din scoala sa. La sfîrsitul unui an de studiu a scris despre el: „Este cel mai slab, cel mai dezordonat si cel mai nepromitator elev din scoala”!
Dupa 50 de ani, pe cînd directorul nu mai era în viata, s-a organizat un referendum prin care urma sa fie desemnat cea mai influenta personalitate a Frantei din toate timpurile. Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat si nepromitator. Numele lui era „Luis Pasterur”, fondatorul medicinei moderne.
În onoarea lui , s-a decretat o sarbatoare nationala. Fiind bolnav si în vîrsta de 73 de ani , Luis Pasteur, n-a putut participa la manifestarile organizate pentru el la Paris. La aceasta ocazie el a trimis un mesaj care a fost citit de fiul sau. În acest mesaj el a spus :” Viitorul nu apartine cuceritorilor ci slujitorilor „!
Nu cei ce se pregatesc sa cucereasca lumea vor domina viitorul, ci acei ce sunt gata sa-i slujeasca pe semeni . Luis Pasteur si-a dedicat viata unui singur scop si l-a atins. Numele tau sau numele meu nu va ajunge niciodata la fel de vestit ca a lui Pasteur, dar si noi trebuie sa ne dediccam unor scopuri înalte.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa cunosc chemarea vietii mele si sa ma dedic total pentru a o împlini. Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 10 Iunie | Salvatorul.ro
meniu prim
Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri.