Meditație 11 Aprilie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 184
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2659-11-aprilie]11 Aprilie [/url]
“Dar îngerul a luat cuvîntul, si a zis femeilor: „Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus, care a fost rastignit. Nu este aici ;a înviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;” Matei 28:5-6
Gîndul vesniciei a stapînit fiinta umana în orice generatie. Dar numai prin moartea si învierea Domnului Isus, speranta vesniciei a devenit realitate.

Ucenicii au fost complet nedumeriti si socati de ceea ce sa întîmplat cu învatatorul lor în timpul „Saptamînii Patimilor” Acesti oameni au parasit totul pentru a-L urma pe Isus. Ei si-au lasat familia, casele, slujbele si mai mult; si-au riscat chiar viata urmîndu-L pe Domnul.
În saptamîna patimilor însa, Cel în care si-au pus toata nadejdea, a trecut din viata crucificat ca un criminal oarecare. A fost îngropat, iar mormîntul I-a fost sigilat. În dimineata învierii, cînd mormîntul a fost gasit gol, toti au fost prinsi de necredinta si teama.Petru si Ioan au alergat la mormînt , pentru a se convinge personal de cele petrecute.
Chiar si atunci cînd au vazut marturiile de la mormînt si Domnul Isus s-a aratat multora dintre ucenicii Sai, a fost unul (Toma), care nu putea sa creada!
El dorea sa vada cu ochii sai , semnul cuielor în mîinile si picioarele Domnului si sa-si puna mîna în coasta Lui. Avînd acest privilegiu, Toma face cea mai extraordinara marturisire de credinta spunînd: „Domnul meu si Dumnezeul meu „!
Învierea este un eveniment istoric. Întregul Nou Testament vorbeste despre acest fapt. Apostolul Pavel notifica acest eveniment, enumerîndu-i pe acei carora li S-a aratat Domnul Isus :” întîi S-a aratat lui Petru,apoi celor 12, iar dupa aceia S-a aratat la peste 500 de frati ,dintre care cei mai multi sunt înca în viata….în urma S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. Dupa ei toti , ca unei stîrpituri, la sfîrsit mi s-a aratat si mie „ I Cor.15:5-8.
Urmarind predicile din cartea Faptele Apostolilor, vom observa importanta învierii în mesajul apostolilor. Toti acestia au fost martori oculari, iar multi au trebuit sa plateasca cu pretul vietii pentru marturisirea învierii Domnului Isus. Ei stiau ca Isus a înviat si aveau credinta deplina în înviere, de aceea nimic si nimeni ni i-a putut opri din marturisirea lor. Învierea le-a schimbat viata, le-a adus bucurie si speranta vesniciei.
Ai vre-o nadejde pentru viitor ? Pot fi siguri de vesnicie, numai cei ce cred în înviere si traiesc pentru Hristos Cel Înviat !
Rug. Dumnezeul vietii; ajuta-ma sa experimentez în viata mea învierea ; si zi de zi sa traiesc pentru Tine, proclamînd acest adevar.Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 11 Aprilie | Salvatorul.ro
meniu prim
Femeile, de asemenea, să fie cinstite, neclevetitoare, cumpătate, credincioase în toate lucrurile. ( 1 Timotei 3:11 )