Meditație 24 Martie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 102
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2679-24-martie]24 Martie [/url]
„ Dar toti, parca fusesera vorbiti, au început sa se desvinovateasca. Cel dintîi i-a zis : „Am cumparat un ogor si trebuie sa ma duc sa-l vad ; rogu-te sa ma ierti .” Luca 14:18
În cartea sa ”Cînd lucruri rele se întîmpla oamenilor buni „ rabinul Harold Kushmer povesteste ca a fost invitat de doua familii îndurerate,care traiau despartirea de mamele lor. Acestea murisera de moarte naturala, dupa ce traisera fiecare o viata împlinita , avînd o vîrsta respectabila.
Cînd rabinul a ajuns la prima familie pentru a conduce serviciul de înmormîntare, la întîmpinat fiul femeii decedate care i-a spus : „ Daca as fi trimis-o pe mama mea în Florida (o zona calda a Americii) si as fi scutit-o de aceasta vreme rece si de zapada, mama mea ar fi trait astazi ! Este vina mea ca a murit !
Si la a doua familie i-a iesit înaite fiul celeilalte mame care a decedat, dar acesta i-a spus un mesaj deosebit : „ Daca n-as fi insistat ca mama mea sa plece în Florida pentru a scapa de vremea rece si de zapada, mama mea ar fi trait astazi ! Zborul lung cu avionul a fost mult mai mult decît ea a putut suporta. Este numai vina mea ca ea a murit !
Foarte putini dintre noi trecem prin viata fara a avea regrete si o stare de vinovatie cauzata de ceea ce ni se întîmpla. Un psiholog a numit aceasta stare în care ne refugiem de multe ori „fereastra regretului „! El a afirmat ca lucrînd cu pacientii sai multi ani la rînd, a observat în comportamentul lor ca la un moment dat parca se opresc si privesc pe o fereastra invizibila. Cînd întîlnesc o situatie de durere în viata , se desprind de realitate si trec într-o alta lume a imaginatiei.
Ei privesc dincolo de realitatea atît de concludenta si se afunda într-o stare de vinovatie imaginara. Pierd deodata bucuria, siguranta si orice fel de speranta , iesind din realitate încep sa viseze, zugravind noua lor lume. Ei traiesc aceasta stare , pentru ca privesc pe „fereastra regretelor” nu pe cea a realitatii .
Care este fereatra pe care privesti ? Multi dintre noi am avut situatii cănd ne-am oprit în fata ferestrei regretelor. Dumnezeu nu vrea ca noi sa poposim aici , ci sa privim pe fereastra posibilitatilor si-a realitatii.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa înteleg ca toate lucrurile sunt în voia Ta ; si da-mi putere prin orice împrejurare sa vad planul tau . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Martie | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă crede cineva că este religios și nu-și înfrânează limba, ci își înșală astfel inima, religia unui astfel de om este zadarnică. ( Iacov 1:26 )