Meditație 22 Martie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 130
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2681-22-martie]22 Martie [/url]
„ Sa nu fiti închinatori la idoli, ca unii dintre ei, dupa cum este scris :” Poporul a sezut sa manînce si sa bea: si s-au sculat sa joace .” I Cor. 10:7
Apostolul Pavel a atentionat bisericile pe care le-a înfiintat , despre pacatul cel mai fregvent prin care Copiii lui Israel au mîniat pe Dumnezeu, în timpul lui Moise. Pavel le-a spus : „sa nu fiti idolatri ca parintii vostri, asa cum este scris : „Oamenii au sezut jos si au baut, apoi au sfîrsit în petreceri pagîne „! „Sa nu preacurviti cum au facut ei si au murit într-o singura zi douazecisitrei de mii de oameni”!” Sa nu ispititi pe Dumnezeu asa cum au facut ei si au murit muscati de serpi „!„Sa nu murmurati asa cum au facut-o ei : si au fost ucisi de înger „!
Sa nu murmuri ? A murmura este oare pacat ? Da ! Potrivit scrierilor lui Pavel , este pacat !
Oridecîteori poporul Israel traia o experienta, nu trecea mult si începeau sa murmure , sa vocifereze si sa fie nemultumiti de ceva. Toti cei care am avut copii mici în familia noastra , stim ce înseamna a murmura sau a te plînge de ceva. De cîte ori copiii nu ne-au exasperat atunci cînd murmurau continu cu o voce plîngareata. Sau se plîngeau tuturor celor ce ne vizitau ! Ce reactie avem atunci cînd îi auzim pe copiii nostri ca mîrîie si murmura continu ?
Ne pierdem rabdarea si nu-i mai putem suporta !Gînditi-va cum reactioneaza Dumnezeu cînd oamenii mari se comporta ca si copiii , plîngîndu-se si vaicarindu-se continu. !
Aceasta a fost atitudinea Israelitilor, care au început sa murmure împotriva lui Moise si-a lui aron spunîndu-le : „Murim de foame; ne-ati adus aici ca sa ne omorîti „! Ex.16:1-3 . Dupa eliberarea din robia egipteana, Copiii lui Israel au cîntat trei zile , dupa ce au trecut Marea Rosie ca pe uscat, dupa care au murmurat 40 de ani ! Toti cei care au iesit din Egipt (afara de Iosus si caleb) de fapt si-au sfîrsit drumul vietii în pustie, murmurînd !
Noi avem atîtea motive sa calatorim cîntînd. Poate înca n-am trait aceasta bucurie pentru ca n-am apreciat ceea ce Dumnezeu ne-a daruit . Nu cumva si cîntarea ta este un murmur ? Ia seama la ceea ce este si ceea ce facut Dumnezeu pentru tine si inima ta va fi umpluta cu un imn al multumirii .

Rug. Doamne Isuse ; cînd vad ce multe si mari sunt binecuvîntarile Tale; cum as putea sa mai murmur ? Ajuta-ma sa nu ma plîng de nimic si da-mi o inima multumitoare .Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 22 Martie | Salvatorul.ro
meniu prim
Dar eu către Tine îmi înalț rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită. În bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, și dă-mi ajutorul Tău! ( Psalmii 69:13 )