Meditație 13 Martie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 135
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2690-13-martie]13 Martie [/url]

„ Sa nu te razbuni si sa nu tii necaz pe copiii poporului tau. Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti. Eu sunt Domnul . Lev. 19:18
Cele 10 porunci sunt minunate si sunt esentiale pentru viata societatii, dar nu sunt suficiente. Cînd Domnului Isus i s-a cerut sa spuna care este cea mai mare porunca din Lege, El n-a mentionat nici una dintre cele 10 porunci. El a citat o porunca noua ce include cele 10 porunci , fiind mai mare decît acestea : „ Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata inima ta …. si pe aproapele tau ca pe tine însuti ! Mat. 22:34-40
Nu este suficient sa tii numai cele 10 porunci. Acestea arata numai ceea ce nu trebuie sa facem. Pentru trairea crestina nu-i deajuns sa stim numai ceea ce sa nu facem. Pazind cele 10 porunci , vo dobîndi integritate morala. Ca si crestini însa, pe lînga integritatea morala trebuie sa aratam si compasiune si dragoste pentru cei din jur : „Puritate „ si „pasiune” acestea sunt cele doua dimensiuni ale vietii crestine.
Cele 10 porunci vor zidi în societate o moralitate înalta. Dar împlinind porunca data de Domnul Isus , vom zidi relatii puternice într-u cadru moral. Pentru aceasta , pe lînga integritatea morala crestinii trebuie sa aiba si o inima plina de dragoste.
Rug. Dumnezeul Dragostei ; ajuta-ma sa traiesc în asa fel, ca cei di jur sa descopere în mine dragostea Ta . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 Martie | Salvatorul.ro
meniu prim
Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.