Meditație 06 Martie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 209
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2697-06-martie]06 Martie [/url]
„ Dupa ce a zis aceste vorbe , a scuipat pe pamînt si a facut tina din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta, si a zis :”Du-te de te spala în scaldatoarea Siloamului”(care talmacit însemneaza : Trimes). El s-a dus, s-a spalat, si s-a întors vazînd bine .” Ioan 9:6-7
La fel ca pentru scest om aflat în suferinta, Domnul Isus vrea sa ne dea si noua vindecarea Sa. Dar tu-mi poti spune : „ Frate pastor ; eu nu am nevoie de aceasta vindecare „! Relatia cu sotia mea este buna, nu am nici un fel de probleme de sanatate fizica si nici un fel de conflict cu cei din jur. Nu-mi trebuie vindecarea pe care Domnul Isus mi-o ofera !
Se poate sa fii în aceasta situatie; dar sa nu pierdem din atentie învatatura centrala a acestui capitol al Evangheliei lui Ioan: Evanghelistul Ioan ne arata ca a-ti pierde vederea fizica este un lucru dureros. Dar mai dureros este sa ai ochi fizici si sa nu poti sa vezi, pentru ca îti lipseste lumina spirituala !

Daca ne facem timp sa citim acest întreg capitol , vom observa ca este subliniat un contrast între orbirea fizica si orbirea spirituala. De fapt capitolul se încheie cu o declaratie a oponentilor Domnului Isus, care se întreaba : „Nu cumva suntem si noi orbi „? Raspunsul dat de Domnul Isus este : „Da”! „sunteti orbi” !

De fapt aceasta este starea spirituala în care se gasesc cei mai multi oameni .Sunt orbi din punct de vedere spiritual. Ei nu-i pot vedea pe cei din familia lor, pe vecini si nici pe cei în nevoie. Si mai ales nu-l pot vedea pe Dumnezeu ! Desi au ochi nu pot sa vada !
Te gasesti cumva printre ei ? Este cineva care poate sa-ti deschida si tie ochii inimii si sa-ti dea adevarata lumina . Acesta este Domnul Isus !
Rug. Doamne Isuse ; deschide-mi si mie ochii , sa pot sa vad deslusit voia Ta . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 06 Martie | Salvatorul.ro
meniu prim
" Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția Cerurilor! "