Meditație 03 Martie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 124
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2700-03-martie]03 Martie [/url]
„ Aici nu mai este nici Grec , nici Iudeu , nici taiere împrejur, nici netaiere împrejur , nici Barbar, nici Schit , nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si în toti . „
Joni Erickson Tada, a avut o experienta interesanta la un dineu organizat pentru un grup de pastori din Chicago. Cred ca multi dintre voi cei care cititi aceste rînduri stiti deja ca Joni a paralizat în timpul unui accident petrecut cu cîtiva ani în urma. Ea a sarit într-un rîu fara sa stie ca apa nu era adînca si si-a fracturat coloana vertebrala. Acum ea nu-si pate folosi bratele si picoarele, dar asezata într-un scaun cu rotile calatoreste peste tot în lume încurajînd pe cei în suferinta.
La acest dineu, în timp ce vorbea cu pastorii despre problemele pe care le au anumite categorii de oameni din SUA, la un moment dat s-a oprit si a zis cu glas tare : „Nu stiu cum sa-i numesc pe acesti oameni „! Sa le spun negri, oameni de culoare, sau cred ca cel mai potrivit ar fi sa le spun afro-americani !
Dupa o scurta pauza ea a intervenit din nou spunînd : „am aceeasi problema si atunci cînd ma refer si la sotul meu, care este japonez. Mama mea prefera sa-i spuna „oriental” . El asteapta sa i se spuna „asiatic” , iar tatal meu prefera sa-i spuna japonez-american.
Mai tîrziu cînd obiectul discutiei îi avea în atentie pe americanii de origine spaniola, Joni s-a oprit din nou spunînd : „Ma confrunt cu o noua dificultate în exprimare. Nu stiu cum sa-i numesc pe acesti oameni . Ea pendula între numirile : cetateni de origine spaniola ,sau populatie latina.
Dupa mai mlte discutii , la un moment dat ea s-a oprit si i-a întrebat pe pastori : „voi ce termeni folositi atunci cînd încercati sa numiti aceste categorii de persoane , sau pe cei care formeaza o categorie specifica „?
În loc de raspuns acestia au început sa rîda în hohot. Joni n-a înteles care este motivatia acestei atitudini , dar în timpul mesei de prînz unul dintre pastori a întrebat-o : Am vrea sa ne spui : „tu ce termeni doresti sa folosim atunci cînd ne referim la tine „? Sa-ti spunem persoana cu handicap, sau persoana cu disabilitati fizice ? Cu siguranta ca n- ai prefera sa-ti spunem oloaga sau infirma !
Cuvintele pe care lea auzit, au marcat-o profund pe Joni. Iar cînd s-au întîlnit din nou dupa masa pentru a continua conferinta, cu totii au fost deacord ca trebuie sa-i priveasca pe cei din jur indiferent de situatia lor sociala sau starea lor fizica, ca fiind fiinte umane!

Trebuie sa ajungem la acel punct spuneau ei , cînd vom depasi orice diferenta si orice deosebire dintre noi si sa ne privim unii pe altii ca si Copii ai lui Dumnezeu. Acesta este cel mai frumos nume pe care îl putem purta si cea mai înalta identitate pe care o primim în meritele Domnului Isus.
Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa-i vad pe toti cei din jur ca si copii ai tai . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 03 Martie | Salvatorul.ro
meniu prim
Ziua de ieri e istorie, ziua de mâine e mister, ziua de azi e un dar de la Dumnezeu. Bucură-te de acest dar!