Meditație 25 Februarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 202
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2705-25-februarie]25 Februarie [/url]
„ Si cînd stati în picioare de va rugati, sa iertati orice aveti împotriva cuiva, pentru ca si tatal vostru care este în ceruri, sa va ierte greselile voastre. „
O femeie a fost adusa la Domnul Isus, fiind învinuita ca a fost prinsa chiar în momentul cînd savîrsea adulterul. Pentru cei ce o acuzau Domnul Isus a spus: „ Cine este fara de pacat , sa arunce primul cu piatra „ Ioan 8:1-11.
Într-un alt caz , un fariseu l-a invitat pe Domnul Isus sa ia masa împreuna cu el. O femeie ce a trait o viata pacatoasa, fara sa fi avut invitatie, a venit î casa fariseului si a adus cu ea un frumos vas de alabastru plin cu parfum mirositor.
În timp e-si marturisea pacatele, lacrimile ei au udat picioarele Domnului Isus. Apoi ea le-a sters cu parul capului ei ; le-a sarutat mult si le-a uns cu mir. Fariseul s-a ofensat ; si gîndea î inima lui :” daca omul acesta ar fi un prooroc , ar fi stiut ce fel de femeie este aceasta”. ! Cunoscîndu-i inima si gîndurile, Domnul Isus i-a raspuns fariseului cu o parabola :
„ Doi oameni au împrumutat bani de la un camatar. Unul a împrumutat o suma foarte mare iar celalalt o suma mult mai mica. Pentru ca niciunul nu avea cu ce plati, acsta i-a iertat pe amîndoi . Acum; a întrebat Domnul Isus : cine îl va iubi mai mult ?
Cu siguranta cel caruia i s-a iertat mai mult, a raspuns fariseul ! Ce situatie interesanta : fariseul tinea evidenta trecutului femeii pacatoase, pe cînd Domnul Isus privea la potentialul ei pentru viitor!
Domnul Isus stia ca mila si generozitatea poate vindeca , pe cînd condamnarea mareste ranile. În tot ceea ce Domnul isus a facut, putem observa un spirit de generozitate. El a avut o mare compasiunepentru pacatosi si pentru bolnavi. A fost plin de gingasie fata de copii ; iar pe cînd era pe cruce observam ca Domnul Isus a avut mila si îndurare char si fata de un tîlhar pe moarte.
Cum îi tratezi pe cei care nu mai au nici un pret în ochii lumii ? Nu cumva esti gata sa-i descosideri, sa-i acuzi , sa-i judeci si sa nu le mai acorzi nici o sansa ? Domnul isus a vazut si în cei din urma o valoare pentru ca El se uita nu la ceea ce ei au facut, ci la ceea ce ei puteau deveni !
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un slujitor iertator si plin de mila , ca sa pot ajuta sufletele zdrobite sa poata gasi vindecarea . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 25 Februarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Și prin El, și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul. ( Efeseni 2:22)