Meditație 28. Ianuarie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 198
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2726-28-ianuarie]28. Ianuarie [/url]
„ Dumnezeu a zis lui Iona :” Bine faci tu ca te mînii din pricina curcubetelui ? „ El a raspuns : „ Da , bine fac ca ma mînii pîna la moarte”! Atunci Domnul i-a zis : „Tie îti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nici o truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci într-o noapte s-a nascut si într-o noapte a pierit. Si mie sa nu-mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, în care se afla mai mult de o sutadouazeci de mii de oameni, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stînga lor, afara de o multime de vite „! Iona 4:9-11
Dumnezeu dorea ca Iona sa aiba o predica pentru cei din Ninive; dar Iona nu voia sa mearga la aceasta cetate.! Sunt lucruri si în viata mea pe care Dumnezeu asteapta sa le împlinesc, dar uneori gasesc destule scuze pentru a nu le face.
Sunt unii oameni care se întreaba : Oh ! daca as cunoaste care este voia lui Dumnezeu pentru mine, as împlini-o imediat. Ma îndoiesc ca pentru acestia, cunoasterea voiei lui dumnezeu este adevarata problema. Adevarata lor problema , este ca nu vor sa faca lucrurile pe care deja le stiu.
Judecatorul Woodrow Seal a fondat societatea cunoscuta sub numele de „Sfîntul Stefan „ Aceasta societate a lansat un program national avînd un singur scop : ajutorarea oamenilor cu nevoi materiale .
Într-o zi o biserica l-a invitat pe domnul Seal sa vina la un serviciu al bisericii sa le explice cum sa înceapa si ei o societate Sfîntul Stefan.
Judecatoru a acceptat invitatia, si a fost programat sa vorbeasca la diferite comitete din biserica, dupa care toti trebuiau sa se întîlneasca împreuna , pentru un timp de discutii. În timp ce membrii bissericii îsi cautau locurile, pastorul bisericii l-a prezentat pe domnul Seal si lucrarea pe care o face societatea înfiintata de el. În acel timp în graba, judecatorul si-a pus cîteva prajituri si o ceasca de cafea . Cînd i s-a dat cuvîntul, a pus cana de cafea pe pian si a început sa se caute prin buzunare. Dupa o vreme de scotocire prin toate buzunarele, a scos o bucata de hîrtie mototolita pe care a asezat-o pe acelasi pian spunînd : daca doriti sa începeti o Societate Sfîntul Stefan, va rog sa luati legatura cu aceasta doamna a carei nume este scris pe aceasta bucata de hîrtie, mîine la ora 11:30 . Este o vaduva cu mari nevoi financiare si are mare nevoie de ajutor.
Daca nu veti reusi sa o ajutati mîine dimineata , nu-i nici o problema ; sa ma sunati si o voi face eu dupa masa. Dupa ce a rostit aceste cuvinte , domnul Seal a adaugat : „asa veti începe Societatea Sfîntul Stefan în biserica voastra. Acum va rog sa ma scuzati pentru ca am multi oameni care asteapta ajutorul meu !. Multumesc ca m-ati invitat si multumesc pentru cafea si prajituri. Dupa nici 5 minute , parasise deja cladirea Bisericii.
Domnul Seal n-a avut timp sa stea lînga cei ce asteptau dovezi si motivatii pentru a cunoaste care este voia lui Dumnezeu pentru a începe slujirea. Acei oameni care petrec cel mai mult timp în comitete si adunari generale! El a înteles care este voia lui Dumnezeu pentru sine si viata lui era activa, împlinind nevoile celor în suferinta.
De multe ori si pentru noi adevarata problema nu-i lipsa cunoasterii, ci lipsa actiunii !
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu o persoana activa, care sa fac ceia ce mi-ai descoperit deja .Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 28. Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. ( Iacov 5:16 )