Meditație 15 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 233
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2738-15-ianuarie]15 Ianuarie [/url]
„ Dupa ce a zis aceste vorbe , a strigat cu glas tare : „Lazare, vino afara !” Si mortul a iesit cu mîinile si picioarele legate cu fîsiile de pînza, si cu fata înfasurata cu un stergar. Isus le-a zis: „Deslegati-l, si lasati-l sa mearga” . Ioan 11: 43-44
În vara anului 1981, un actor ce a avut un rol important într-un show de televiziune pentru copii a murit. În piesa pe care o interpreta era cunoscut sub numele de domnul Hooper.
Moartea lui, a creat o multime de probleme pentru echipa care punea în scena aceasta emisiune. Una dintre acestea era : Cum sa anunte moartea acestui actor îndragit, ce a ajuns sa fie idolul a peste 10 milioane de copii sub vîrsta de 6 ani. O alta problema a fost : daca vor decide sa anunte moartea acestui actor, cum sa explice decesul pe întelesul copiilor.
Ei doreau sa prezinte ceea ce s-a întîmplat în asa fel ca cei mici sa înteleaga realitatea, fara a fi profund afectati.
Scriitorul acestui program de televiziune pentru copii, a ridicat si multe alte întrebari : Ce am dori sa afle cu adevarat copiii ? Cum vor primi ei aceasta veste ? Ce întrebari vor framînta inimioarele lor, fara ca noi sa le putem raspunde ? El a afirmat : „indiferent de modul pe care îl vom folosi pentru a comunica aceasta veste , trebuie sa spunem copiilor adevarul. Trebuie sa avem întelepciune sa o facem într-un mod în care copiii sa fie în siguranta , fara a crea afectiuni majore.
Un expert în consiliere , a subliniat anumite aspecte ce nu trebuie mentionate : Sa nu spuneti copiilor „ Domnul Hooper, s-a îmbolnavit si a murit” ; pentru ca nu toti cei care se îmbolnavesc vor muri. Copiii, nu pot sa faca diferenta între o boala cauzatoare de moarte si o boala trecatoare. Sa nu spuneti nici ca „ Domnul Hooper a fost batrîn, de aceea a murit „. Si parintii multora dintre copii sunt batrîni. Facînd aceasta declaratie, acestia vor fi afectati profund în relatiile pe care le au cu parintii si bunicii lor. La fel sa nu spuneti nici ca „Domnul Hooper , a plecat la spital si a murit” ! În acest fel se vor ridica în inima copiilor temeri false despre spital.
Dupa ce a mentionat ce sa nu se spuna, acest consilier a aratat si ce ar trebui spus : Cu siguranta spunea el ; trebuie aratata realitatea, sa se anunte ca Domnul Hooper nu se va mai întoarce si tuturor ne va fi dor de el. Daca va pare rau si sunteti întristati, toti suferim la fel !
Spectacolul ce a urmat, în care trebuia anuntata moartea domnului Hooper, a avut loc în ziua multumirii. În aceasta zi parintii puteau urmari emisiunea împreuna cu copiii lor.
Ca sa prezinte adevarul, realizatorii emisiunii au aranjat ca în timpul emisiunii în platou sa intre un vultur mare care sa aduca poze pentru toti actorii din scena. Vulturul i-a anuntat ca are o surpriza pentru fiecare. În timp ce împartea pozele, a ramas cu cea a domnului Hooper.
Ridicînd poza acestui actor , vulturul a spus : „ Ard de nerabdare sa-i dau poza domnului Hooper „! Dar unde este domnul Hooper ? i-a întrebat pe toti cei din scena ! Vreau sa-i dau poza !
Un actor din scena a intervenit în acele momente spunînd : „ Vulture nu fi uituc ! nu stii ca ti-am spus deja : „ Domnul Hooper a murit „! Nu mai este printre noi ! Oh da ! a raspuns vulturul . Am sa-i dau poza cînd se va întoarce ! În acel moment , toti ceilalti actori au înconjurat vulturul spunînd : „ Vulture mare ; domnul Hooper , nu se mai întoarce. Sa stii de acum ca toti cei ce mor nu se mai întorc , numai daca sunt prieteni cu Domnul Isus !
Ce adevar maret , spus pe întelesul copiilor . se vor ridica din mormînt , sau vor veni pe norii cerului , numai cei ce sunt prieteni cu Domnul Isus !
Rug. Doamne Isuse ; da-mi mîngaierea nadejdii întîlnirii cu cei dragi, care acum sunt cu Tine si ajuta-ma sa fiu prietenul Tau todeauna . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 15 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. ( Iacov 5:16 )