Meditație 06 Ianuarie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 223
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2747-06-ianuarie]06 Ianuarie [/url]
„ Încolo fratilor, rugati-va pentru noi ca , Cuvîntul Domnului sa se raspîndeasca si sa fie proslavit cum este la voi, si sa fim izbaviti de oamenii nechibzuiti si rai; caci nu toti au credinta „. 2 Tes. 3:1-2
Patronii din comert si industrie, sustin ca cei mai multi oameni îsi pierd slujbele nu din cauza ineficientei personale, ci din cauza esecului în a pastra relatii bune si a lucra împreuna cu ceilalti colegi.
Cînd un angajator intervieveaza un nou angajat acesta ia în consideratie nu numai cunostintele acestuia, îndemînarile practice sau experienta dobîndita , ci si abilitatea noului angajat de a lucra în echipa. De aceia sunt repetate mereu întrebari precum : „Cît de bine poti lucra cu altii „? „ Cît de repede te poti adapta „? „Care a fost perioada cea mai lunga în care ai fost angajat în aceiasi slujire „?
Angajatorii doresc sa descopere daca noul angajat este o persoana provocatoare de conflicte printr-un exclusivism major , gîndind todeauna doar în termenii „Eu”. Sau este o persoana care poate gîndi în termeni generali , inclusivi, în termenul „noi” cuprinzîndu-i si pe ceilalti pentru binele companiei ?
Cu cît în viata învatam mai devreme sa gîndim în termenii „noi” cu atît ne va fi mai usoara integrarea în colectivitate.
Într-o gluma se spune ca un redactor de ziar a fost informat ca o furtuna a rupt un cablu de înalta tensiune, pe o strada în oras. Ca sa fie sigur ca cineva va transmite stirea ,la acest eveniment a trimis doi reporteri spunîndu-le : Va rog sa culaborati între voi ! Nimeni nu stie daca acest cablu mai este conectat la curent , sau deja este decuplat . De aceea as dori sa cooperati: unul dintre voi îl va atinge , iar celalalt va redacta evenimentul !
Pentru a arata dragostea lui Dumnezeu si a sluji pe cei din comunitatea unde suntem asezati, si noi trebuie sa cooperam. Nu ca si reporterii trimisi la evenimentul ce urma a fi prezentat publicului prin paginile ziarului, ci actionînd cu întelepciune, pentru a evita orice pericol .
Rug. Doamne Dumnezeule ; Învata-ma sa spun „noi” apreciind slujirea celorlalti din echipa . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 06 Ianuarie | Salvatorul.ro
meniu prim
Religia curată și neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor, și să ne păzim neîntinați de lume. ( Iacov 1:27 )