Meditație 25 Decembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 239
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2759-25-decembrie]25 Decembrie [/url]
„ Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa : Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si înainte ca sa locuiasca ei împreuna , ea sa aflat însarcinata de la Duhul sfînt . Iosif barbatul ei, era un om neprihanit , si nu voia sa-o faca de rusine înaintea lumii; de aceea si-a pus de gînd s-o lase în ascuns.
Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri , i s-a aratat în vis un înger al Domnului, si i-a zis : „Iosife fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria , nevasta-ta , caci ceea ce s-a zamislit în ea , este de la Duhul Sfînt. Ea va naste un fiu , si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mîntui pe poporul Lui de pacatele sale „
Toate aceste lucruri s-au întîmplat ca sa se împlineasca ceea ce vestise Domnul prin proorocul care zice : „ Iata , fecioara va fi însarcinatat, va naste un fiu , si-i vor pune numele Emanuil” care talmacit înseamna : „Dumnezeu este cu noi”.
Cînd s-a trezit Iosif din somn , a facut cum îi poruncise îngerulDomnului; si a luat la el pe nevasta-sa . Dar n-a cunoscut-o, pîna ce ea a nascut un fiu. Si el i-a pus numele Isus”. Matei 1:18-25
„ Dupa ce s-a nascut Isus în Betleemul din Iudeia, în zilele împaratului Irod, iata ca au venit niste magi din Rasarit la Ierusalim, si au întrebat : „Unde este împaratul de curînd nascut al Iudeilor „ ? Fiindca I-am vazut steaua în Rasarit si am venit sa ne închinam Lui.”
Cînd a auzit împaratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; si tot iIerusalimul s-a tulburat împreuna cu el. A adunat toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului , si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa se nasca Hristosul.
„ În Betleemul din Iudea” i-au raspuns ei,”caci iata ce a fost scris prin proorocul : „ Si tu Betleeme, tara lui Iuda, nu eti nicide cum cea mai neînsemnata dintre capeteniile lui Iuda ; caci din tine va iesi o Capetenie care va fi pastorul poporului Meu Israel.”
Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi , si a aflat întocmai de la ei vremea în care se aratase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem , si le-a zis : „Duceti-va de cercetati cu deamaruntul despre Prunc: si cînd îl veti gasi , dati-mi si mie de stire , ca sa vin si eu sa ma închin Lui.”
Dupa ce au ascultat pe împaratul , magii au plecat . Si iata ca steaua, pe care o vazusera în Rasarit , mergea înaintea lor, pîna ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. Cînd au vazut ei steaua , n-au mai putut de bucurie.
Au intrat în casa , au vazut pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamînt, si I s-au închinat;apoi si-au deschis visteriile , si i-au adus daruri : aur , tamîie si smirna. În urma, au fost înstiintati de Dumnezeu în vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au întors în tara lor pe un alt drum.
Dupa ce au plecat magii, un înger al Domnului se arata în vis lui Iosif, si-i zice : „Scoala-te ia Pruncul si pe mama Lui, fugi în Egipt, si ramîi acolo pîna îti voi spune eu.; caci Irod are sa caute Pruncul, ca sa-l omoare. „ Iosif s-a sculat , a luat Pruncul si pe mama lui , noaptea, si a plecat în Egipt.” Acolo a ramas pîna la moartea lui Irod, ca sa se împlineasca ce fusese vestit de Domnul prin proorocul care zice : „ Am chemat pe Fiul Meu din Egipt „.
Mat .2:1-15
În ziua în care sarbatorim „Nasterea Domnului” nu putem gasi o relatare mai inderesanta despre nasterea Domnului Isus, afara de Cuvîntul Scripturii. Intruparea Sa a fost cu adevarat o minune, care are aceiasi putere si semnificatie si astazi . Retraiti bucuria si emotia acestui eveniment în partasie cu cei dragi si în rugaciune înaintea lui Dumnezeu.
Rug. Doamne Dumnezeule; în aceasta zi sfînta, vin înaintea Ta îngenunchiat în umilinta , sa aduc onoare si cinstire Fiului Tau întrupat si Mîntuitorului meu . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 25 Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vnr fi săturaţi!