Meditație 23. Decembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 125
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2761-23-decembrie]23. Decembrie [/url]
„ Binecuvîntat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care dupa îndurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie si la o mostenire nestricacioasa si neîntinata, si care nu se poate vesteji, pastrata în ceruri pentru voi .” I Petru 1:3-4
Ucenicii lui Ioan Botezatorul au venit odata la Domnul Isus si l-au întrebat : „ Tu esti Acela care trebuia sa vina ; sau sa asteptam pe altul „?
Acestei întrebari Domnul Isus i-a raspuns : „Duceti-va si spuneti lui Ioan , ceea ce vedeti si auziti „ ! „Orbii vad, schiopii umbla, leprosii sunt curatiti, surzii aud, mortii înviaza, iar saracilor li se predica Evanghelia” .
Ce raspuns interesant ! Domnul Isus i-a provocat pe acei ucenici, sa se convinga personal de identitatea Lui , prin ceea ce puteau vedea si auzi. Ziua Domnului sosise ; si acestea erau evidente ce atestau ca Împaratia lui Dumnezeu, a început. Ca sa descoperiti realitatea : doar „priviti în jur” a spus Domnul Isus ,”vedeti ceea ce se întîmpla „!
Cu sute de ani înainte de venirea Domnului Isus, profetul Isaia a anuntat ce se va întîmpla atunci cînd va veni Mesia. În mesajul sau Isaia prevesteste aceleasi fapte :” Ochii orbilor se vor deschide, urechile surzilor se vor destupa, iar ologii vor sari ca o caprioara ! De ce alte semne mai era nevoie ?
Charles Kuralt, în timpul calatoriilor sale prin Statele Unite , a observat un ienuper crescînd într-un loc neobisnuit din Muntii Stîncosi. Pomii ca sa creasca au nevoie de un pamînt bun si de o vreme buna , dar în locul unde crestea acest arbust,nu era un sol propice . Ce sa mai spunem de vreme ? Observînd pomul Kuralt foarte surprins a afirmat : „ nu poate creste nimic aici sus; cu cît mai putin probabil un pom „! Pentru toti trecatorii acest pom era considerat o minune .
Fiind aproape de o artera de circulatie , înaintea Craciunului , nu se stie cine , a ornat acel pom împodobindu-l ca pom de Craciun. Aceasta se întîmpla în fiecare an ! Singurul pom din zona,devine pom de Craciun. Pomul care nu a avut probleme sa creasca pe o stînca si care a supravetuit în cele mai vitrege situatii, a ajuns o atractie . Oamenii ce locuiesc la sute de kilometri distanta în toate directiile , stiu pomul si-l iubesc.
Privind acest pom poti sa întelegi cît de imprevizibila este viata pe pamînt . Pomul prin singuratatea lui si prin rezistenta lui în fata tuturor vicisitudinilor naturii poarta un mesaj pentru toti trecatorii !Un mesaj asemanator cu cel al Craciunului : „ Exista viata si speranta chiar în mijlocul acestei lumi împietrite si secetoase „!
De fapt Isaia a scris : „Pustia si tara fara apa se va bucura; pustietatea se va veseli, si va înflori ca trandafirul „ Isaia 35:1 Aceasta speranta de viata este prin Hristos; care a venit sa ne aduca binecuvîntarea.
Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca în Fiul Tau gasesc sursa vietii . Ajuta-ma sa am o nadejde vie si sa nu ma îndoiesc niciodata . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 23. Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Frica de Domnul este un izvor de viață, ea ne ferește de cursele morții. ( Proverbele 14:27 )