Meditație 15 - Decembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 193
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2769-15-decembrie]15 - Decembrie [/url]
„Si Cuvîntul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava întocmai ca slava singurului nascut din Tatal „. Ioan 1:14
Pastorul M.L.Lindvall a primit de Craciun o scrisoare deosebita .
Cel care i-a trimis aceasta scrisoare arata ca în biserica lui , s-a prezentat aceiasi sceneta de Craciun , cu acelasi continut si cu aceiasi dirijoare timp de 47 de ani . Tot ceea ce s-a urmarit în acesti ani a fost : „perfectiunea”. Linii perfecte, costumatie perfecta, miscari scenice perfecte; totul perfect !
Dorinta dirijoarei pentru perfectiune i-a respins însa pe copii . Aceasta spunea :”cînd sunt împreuna prea multi adolescenti, acestia nu mai pot fi tinuti sub control”! Dupa cum vedeti ; dedicarea dirijoarei pentru perfectiune , a fost mai mare decît cea fata de copii.
Anul acesta însa , asa cum era relatat în scrisoare s-a întîmplat ceva deosebit: Un comitet care-i includea pe parintii a caror copii au fost respinsi anul trecut , au facut un anunt deosebit :” Toti copiii care doresc sa faca parte din sceneta pentru Craciun , sunt bineveniti si asteptati la biserica”! Pentru fiecare dintre ei se va gasi un rol .
Acest anunt a fost ceva de neacceptat pentru vechea dirijoare , care si-a dat demisia în mînie si dezgust.
Potrivit marturisirii pastorului Lindvall , sceneta n-a mai mers snur , asa cum s-a întîmplat cu vechea dirijoare , dar a fost ceva deosebit : Fata de scenariul anterior acum erau o duzina de pastori si peste 20 de îngeri si un mare numar de oi. Stiind cum behaie oile , cei mai mici dintre copii îmbracati în costume specifice , le imitau raspînditi peste tot prin biserica .
Un moment deosebit s-a petrecut atunci cînd Maria si Iosif au intrat în scena. Maria purta pe brate o papusa înfasata într-o paturita albastra. Iosif s-a apropiat de ea, iar povestitorul urma sa citeasca descrierea biblica ce prezenta familia aleasa, în drumul lor spre Betleem.Ani în sir s-a citit versiunea traducerii King James, care spunea ca : „ Maria a ramas grea „ !
Una dintre mamele tinere si-a dat seama ca cei mici nu vor întelege aceasta versiune si a cerut povestitorului în ultimul moment sa citeasca aceeasi relatare dar din traducerea Good News. Asa ca în timp ce Maria si Iosif au intrat în scena , povestitorul a început sa citeasca :” Iosif a mers sa se înregistreze împreuna cu Maria , logodnica sa, care era însarcinata „ ! Cînd ultimul cuvînt a fost amplificat de sistemul audio, micutul Iosif , auzind pentru prima data aceasta versiune , s-a oprit , a privit-o îndelung pe Maria, apoi s-a întors spre sala si-a zis : „Însarcinata „? Ce însemna aceasta ?
Nu mai este nevoie sa va spunem ce s-a întîmplat dupa aceea : Întrega biserica a izbucnit în hohote de rîs, unii chiar fiind de neoprit !
Fosta dirijoare s-a uitat în jur spunînd : „V-am spus eu , ca asa o sa se întîmple ! Cînd s-a cîntat însa „O noapte preasfintita „ s-a petrecut ceva neasteptat : Întîi copiii care au interpretat rolul oitelor au coborît de pe scena si au mers în jurul fostei dirijoare, care-i excusese din sceneta anul trecut . Alaturi de ei , au venit si ceilalti copii. Cînd zapada artificiala a început sa cada, s-a facut liniste . Acest timp de tacere , n-a fost planificat în scenariu, dar nimeni nu îndraznea sa spuna nimic . Se auzeau doar copiii mici , behaind în diferite zone ale bisericii. Era o liniste ce dovedea prezenta lui Dumnezeu si bucuria si multumirea ce nu puteau fi exprimate în cuvinte .
Aceasta liniste a fost întrerupta de sotia pastorului care a rostit cu voce tare , ca toti sa-o poata auzi : „ Perfect”! „Chiar Perfect”!
Si a fost perfect ! Nu a fost perfect în modul în care vechea sceneta era păerfecta . A fost „perfect” în modul în care Dumnezeu face lucrurile perfecte ! El accepta limitarile si imperfectiunile noastre , îmbracîndu-le în harul Sau !
Rug. Doamne Isuse, îti multumesc pentru harul ce mi L-ai dat , prin care îmi acoperi imperfectiunile . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 15 - Decembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Și prin El, și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul. ( Efeseni 2:22)