Meditație 16 - Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 190
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2798-16-noiembrie]16 - Noiembrie [/url]
„ Si voi dar fiti gata , caci Fiul omului va veni în ceasul în care nu va gînditi .” Luca 12 :40
Într-o carte pe care a scris-o Fred Park, a povestit despre experienta unui om numit Quill. Acesta locuia în mijlocul padurii, unde vîna si pescuia tot timpul. El nu acorda nici o atentie sezonului de vînatoare sau de pescuit . Nu respecta nici o alta lege si reusea sa se ascunda continuu , pentru ca el cunostea padurea mai bine decît paznicii.
De mai multe ori paznicii padurii au încercat sa-l prinda dar n-au reusit . A venit însa si ziua cea mare : paznicii au venit în mijlocul noptii si s-au ascuns pe acoperisul casei lui Quill. Îsi ziceau ei : „avem o pozitie buna si cînd se va trezi , vom sari direct în spatele lui Quill„. Îl vom prinde si-l vom conduce la arest. ! Pentru a avea un motiv serios de acuzare îsi ziceau ei; mai întîi sa asteptam pîna va prinde o anume cantitate de peste.
Cînd a început sa se lumineze , paznicii l-au putut auzi pe Quill foindu-se; s-a trezit , a coborît din casa , a aprins focul si si-a pregatit cafeaua. Stomacul paznicilor a început sa reactioneze la mirosul cafelei si-a pîinii pe care Quill a prajit-o. În timp ce adulmecau mirosul micului dejun pregatit de Quill, paznicii l-au vazut pe acesta îndreptîndu-se spre poarta strigînd : „ Hei cei de colo „ ! „coborîti si serviti cafea si pîine prajita atît timp cît sunt înca fierbinti „!
„ Stiu ca sunteti acolo; a strigat el. Apoi s-a reîntors spre casa trîntind portita !
Paznicilor nu le-a venit sa creada cum de-au fost descoperiti ? Au coborît de pe casa au intrat pe poarta si au zis lui Quill: „Cum de ai stiut ca suntem acolo” ?
Quill a raspuns : „ Eu n-am stiut ca va ascundeti acolo”! Eu strig la fel în fiecare dimineata si astept raspunsul „poate ca raspunde cineva „ ! Quill n-a fost un geniu ; dar stia destule pentru a fi precaut . El era gata !
Quill ar fi apreciat pilda Domnului Isus despre fecioarele întelepte si cele neîntelepte ! Cele întelepte au fost prevazatoare si au luat ulei si în vase . Celelalte n-au facut-o . Cînd mirele a întîrzîiat cele ce nu-si luasera ulei în vase au mers sa cumpere. Ce situatie ! Au fost obligate sa se întoarca pentru a cumpara mai mult ulei. În timp ce plecau , a venit mirele iar fecioarele pregatite au intrat în odaia ospatului de nunta. Cînd celelalte s-au întors , totul era prea tîrziu . Usa era încuiata , sarbatoarea începusera , iar ele nu mai puteau intra. Tu esti gata ? Te-ai pregatit ? Ai fost precaut sa-ti iei si rezerva de ulei ?
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu pregatit pentru schimbarile vietii si pentru revenirea Domnului Isus . Amin
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 16 - Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Cercetează-mă, Doamne, încearcă-mă! Trece-mi prin cuptorul de foc rărunchii și inima! ( Psalmii 16:2 )