Meditație 13 - Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 124
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2801-13-noiembrie]13 - Noiembrie [/url]
„ El le-a smerit inima prin suferinta ; au cazut, si nimeni nu i-a ajutat.” Ps.107: 12
În ultima poveste pe care a scris-o Tolstoy, vorbeste despre un rege ce cauta raspunsul la 3 întrebari capitale : Cum pot sa fac lucrul cel mai bun la momentul oportun ? Cum pot sa stiu cine-i demn de încredere ? Si ce lucru este cel mai important si merita prima atentie ?
În cautarea lui, regele a ajuns la coliba unui pustnic întelept. Deghizat într-un cersator, l-a vizitat pe acest pustnic ce locuia undeva ascuns în padure. Cînd s-a apropiat de coliba acestuia , a observat ca acesta aproape frînt de oboseala ,îsi sapa gradina. Dorind sa afle mai repede raspunsurile pe care le cauta, regele, a luat cazmaua cu care lucra batrînul si a terminat de sapat gradina.
Spre apusul soarelui un om cu barba ce avea o taietura grozava, se clatina gata sa cada în curtea pustnicului. Fara ca regele sa fi stiut asta ; rana acestui om a fost facuta de un grup de banditi ce-l astepta pe rege în padure. Regele cu gingasie a curatat rana acelui neajutorat, l-a bandajat si-a oprit sîngerarea.
Cînd a venit noaptea , regele a dormit în pragul colibii . Atunci cînd s-a trezit, a dorit sa verifice rana omului cu barba . Acesta si-a revenit si-a facut o marturisire deosebita : Banditii care l-au atacat ,asteptau în padure ca regele sa se întoarca de la coliba pustnicului sa-l omoare . Ei doreau astfel sa se razbune, pentru o judecata pe care regele a exprimat-o împotriva lor cu ani de zile în urma.
Regele l-a ascultat cu atente, apoi a promis ca va trimite doctorul sau pentru a-l trata si s-a pregatit sa plece. Aducîndu-si aminte pentru ce a venit ; regele a întrebat pustnicul privitor la cele trei întrebari !
Doresti raspunsul l-a întrebat pustnicul ? Lai si primit în ziua precedenta ! Cînd regele a ajuns si l-a vazut pe pustnicul bolnav si obosit , a terminat de sapat gradina în locul lui . Acesta a fost lucrul bun facut la timpul potrivit ! Apoi ai ajutat pe omul ranit . Daca regele ar fi ales sa plece si n-ar fi bandajat pe pe omul ce avea rana sîngerînda ,ar fi fost omorît de dusmanii lui în padure. Este dar un singur timp important : „Acum „ , pentru ca amînarea sau nepasarea ar fi fost platita scump.
Iar daca vrei sa stii care-i omul demn de încredere: acesta îti seamana tie ! Pe cel ce va face ca tine, merita sa contezi acordîndu-i deplina încredere.
Exista un adevar în aceasta poveste : Exista un singur timp important : „Astazi” si o singura asteptare de la viata : sa faci ce este bine ! Acest bine trebuie sa îl împlinim fata de oamenii creati de Dumnezeu, cu care tu si cu mine venim în contact !
Rug. Doamne Dumnezeule ; nu lasa ca sa risipesc timpul si abilitatile; ajuta-ma sa fac ceva bun astazi, pentru unul dintre copiii Tai. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 13 - Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Fericirea e în noi, niciodată în jurul nostru!