Meditație 11 Noiembrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 124
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2803-11-noiembrie]11 Noiembrie [/url]
„ Ferice de cei împaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu „! Mat. 5:9
Fara dragostea fata de Dumnezeu , iubirea aproapelui nu are sens ! De ce sa-mi iubesc aproapele ? Ati observat ca societatea a devenit tot mai secularizata, iar noi ne orientam tot mai mult spre noi însine ? Eu ; mie si pentru mine, sunt cuvintele cele mai frgvente întîlnite în vocabularul unora astazi. Si de ce nu ; daca cei mai multi nu accepta existenta lui Dumnezeu !
De ce sa caut înafara pe „cel dintîi” cînd pot sa ocup „eu” aceasta pozitie ! Atitudinea aceasta este întîlnita adesea, atunci cînd credinta scade.
Lucrul natural în experienta umana este sa ne iubim pe noi însine si pe cei care sunt o extensie a eului nostru ; familia, clanul, tribul ; si sa-i ignoram, sau chiar mai mult , sa-i dispretuim pe toti ceilalti.
Am citit undeva ca la populatia tribala cuvîntul folosit pentru om este acelasi cu numele tribului. De aceea membrii altor triburi , nu sunt considerati fiinte umane. Nu este nici o coincidenta ca printre triburile vînatorilor de capete din Amazonia, a omorî pe cineva din acelasi trib , este o „crima”. Dar a omorî pe cineva dintr-un alt trib , este simpla „vînatoare „. ! Acesta este gîndirea oamenilor primitivi . Cred însa ca aceasta gîndire nu se potriveste numai celor pe care noi îi consideram primitivi !
Este mai putin de un secol de cînd guvernatorii statelor din Vestul Americii , duceau o politica de extreminare a indienilor. Acestia erau considerati dupa modul lor de gîndire „salbateci” , ceva mai putin decît oameni !
Acesta-i comportamentul uman natural. Sa se iubeasca pe el însusi , si sa dispretuiasca pe strain ! Aceasta este atitudinea naturala ; dar nu trebuie sa fie si atitudinea celor ce au fost rascumparati prin Sîngele jertfei Domnului Isus !
Dumnezeu a pus pret pe viata noastra. Ne-a iubit cu o dragoste vesnica , chiar si atunci cînd noi nu meritam. De aceea El ne cheama sa împartasim aceasta dragoste cu altii. Si acesti „altii”, nu-i cuprinde doar pe cei din familiile noastre , din comunitatea, orasul natiunea ,sau chiar denominatia noastra. Iubind pe altii , înseamna a iubi pe toti !
Rug. Doamne Dumnezeul, pacii; ajuta-ma sa fiu un facator de pace, ajutîndu-i pe toti cei din jurul meu, sa vina împreuna ! .Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 11 Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Lăudați pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut, și se cuvine să-L lăudăm. ( Psalmii 147:1 )