Meditație 07 – Noiembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 197
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2807-07-noiembrie]07 – Noiembrie [/url]
„ Astfel în dragostea noastra fierbinte pentru voi , eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra , atît de scumpi ne ajunseserati .” II Tes 2:8
O povestire interesanta vorbeste despre un comerciant de grîu din Rusia, numit Itzik .
El a mers într-un oras departat sa-si vînda recolta. Înainte de a pleca a promis sotiei lui ca-i va trimite o telegrama , daca va reusi sa faca o tranzactie profitabila.
Reusind în aceasta afacere , a mers la oficiul telegrafic si s-a asezat sa compuna telegrama. A luat o bucata de foaie si a scris urmatorul mesaj : „ Am vîndut grîul profitabil; ma întorc mîine; te îmbratisez cu dragoste ; Itzik „!.
Cînd era gata sa înmîneze textul pentru a fi transmis , a ezitat putin si s-a întrebat : „ De ce as scrie cuvîntul „ profitabil „? Cu siguranta sotia mea stie ca nu sunt un prost si n-as vinde niciodata grîul în pierdere ! De aceea a taiat cuvîntul „profitabil „.
A recitit apoi telegrama cu mare atentie . Ce-am putut sa scriu ! si-a zis el : „ am vîndut grîul „ ! Dar oare sotia mea nu stie de ce am plecat de acasa ? De ce oare as scrie ca am vîndut grîul ? Si a taiat si aceasta afirmatie !
Vazînd ca deja a facut doua greseli , s-a reîntors la textul telegramei : Doamne Dumnezeule ; si-a zis el recitind telegrama . Cum am putut sa scriu ca „ma întorc mîine „ ! Cînd o sa ma duc acasa ; luna viitoare ? Sotia mea ar crede ca mi-am pierdut mintile si si-ar imagina ca am o gramada de bani de cheltuit . Stiind ca n-are nici un ban de risipit ca sa mai ramîna zile în plus, si ca va merge acasa mîine ; fara ezitare a sters si afirmatia „ma întorc mîine „
Apoi cu un ochi ager a trecut înca odata peste textul telegramei : „ Ce neîntelept sunt” ! De ce ar trebui sa scriu „ te îmbratisez cu dragoste „? Cum as putea altfel sa îmbratisez pe sotia mea ? Si apoi cum pot sa scriu ca „ te îmbratisez” cînd sotia nu este lînga mine ? Este oare ziua ei de nastere sau vre-o ocazie deosebita ? De aceea a taiat si afirmatia „ te îmbratisez cu dragoste „ !
Privind acum la telegrama , tot ce i-a mai ramas a fost doar numele sau „Itzik” Cum sa trimit o telegrama care sa aiba numai numele scris pe ea ? Sotia mea oare nu stie cum ma cheama ? Si apoi cine altcineva i-ar mai trimite sotiei mele o telegrama ? Asa ca si-a taiat si numele !
S-a uitat cu mare atentie la telegrama si-a observat ca toate cuvintele erau taiate. Vazînd ca ceea ce scrisese la început cu mare grija nu merita sa fie transmis , si-a zis : „ Chiar trebuie sa transmit aceasta telegrama „? Banii nu cresc în copaci ! Asa ca a mototolit formularul, l-a aruncat la cos si a plecat bucurîndu-se ca a luat o decizie înteleapta , prin care a economisit 50 de copeici !
A fost practic ; nu-i asa ? A judecat avînd o logica buna , Nu ? A pierdut însa marea ocazie de-asi informa sotia , despre ceea ce ea astepta cu atîta nerabdare sa afle!
Ce vei face astazi, pentru ca altii sa afle cum te-a binecuvîntat Dumnezeu ? Cum le vei arata ca-ti pasa de ei si ca-i iubesti ?
Rug. Doamne Isuse, îti multumesc ca-mi porti de grija ! Ajuta-ma sa arat tuturor ca-mi pasa de fiecare în parte . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 07 – Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile. ( Psalmii 57:1 )