Meditație 04 - Noiembrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 196
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2810-04-noiembrie]04 - Noiembrie [/url]
„Încolo toti sa fiti cu aceleasi gînduri , simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti „.I Petru 3:8
În una ditre cartile sale despre familie, Garrison Kellor, vorbeste despre experienta unei familii al carei nume era : Florian si Mirtle Krebsbach. În acesta familie era un obicei : în fiecare vineri seara , de la începutul casniciei lor, Mirtle , pregatea acelasi fel de mîncare ”peste prajit”
Florian lua prima bucatica de peste, îi savura gustul specific si apoi exclama :” Aceasta-i cel mai bun peste prăjit , pe care l-ai pregatit-o vreodata ! Apoi gasea ceva specific pentru apreciere, ceva ce înca nu mentionase , despre pestele prajit, în cei 47 de ani de casnicie , care de fapt însemna aproape de 2.500 de ori al aceluias fel de mîncare !
De fiecare data el descoperea ceva pentru a-si exprima aprecierea ,pentru că de fapt îsi aprecia sotia !
M-a impresionat profund o marturie din autobiografia lui Iacocca. El a facut o declaratie surprinzatoare spunînd : „În toata cariera mea , de la Ford si mai tîrziu Crysller ; sotia mea Mary, a fost sprijinul meu cel mai bun , cea care m-a încurajat si m-a binedispus todeauna.
Am fost foarte apropiati, si ea a fost todeauna de partea mea. Ei i-a trebuit un curaj enorm sa-si asume aceasta slujire, pentru ca avea diabet si starea sanatatii ei era agravata de stres.
Cînd Iacocco a fost amenintat ca va fi dat afara de la presidentia companiei Ford, si i s-a oferit o slujba ,prin care sa salveze compania Chrysler ; raspunsul sotiei lui a fost :” Dragul meu ; Te iubesc ! si ai libertatea sa iei orice hotarîre ; hotarîrea ta este si hotarîrea mea !
Ea si-a asumat riscurile care o priveau în mod direct . Iacocco a mentionat : „de cîte ori sanatatea ei se înrautatea, aceasta stare era cauzata de o vreme de stres intens cauzat de problemele pe care le-am avut la Ford sau la Chrysler.
El a continuat : „ Într-o seara , cu doua saptamîni înainte de moartea ei , m-a chemat sa-mi spuna , cît de fericita a fost lînga mine si ce mîndra este de mine”. Aceasta încurajare a însemnat foarte mult pentru Iacocco. Mai tîrziu el a marturisit : „ Mary m-a sustinut tot timpul” ; dar „ Îmi pare rau ca niciodata în acei ultimi ani ai durerii ei nu i-am spus ca si eu sunt mîndru de tot ce a facut ea pentru mine”!
Iata aici unul dintre oamenii cei mai de succes ai timpurilor noastre , marturisindu-si greseala facuta fata de persoana care l-a sustinut în crizele cele mai dificile.
Rug. Doamne Dumnezeule; Tu cel care sustii întreaga creatie, ajuta-ma sa fiu un sustinator si un încurajator pentru altii. Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 04 - Noiembrie | Salvatorul.ro
meniu prim
O mare cantitate de talent este pierdută în lume din cauza absenței curajului. În fiecare zi dispar oameni a căror timiditate îi împiedică să facă un prim efort. ( Sydney Smith )