Meditație 26 - Octombrie

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 211
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/2819-26-octombrie]26 - Octombrie [/url]
„ Fa sa straluceasca Fata Ta , pentru robul Tau, si învata-ma orînduirile Tale „! Ps 119:135
Cînd esti invitat la o petrecere spunea Domnul Isus : „ sa nu te asezi la masa în locul dintîi; ca nu cumva printe cei poftiti sa fie altcineva mai cu vaza decît tine ; si cel ce te-a poftit pe tine si pe el sa vina si sa-ti zica :” Da locul tău omului acestuia „. Atunci cu rusine , va trebui sa iei locul din urma.
Sa va dau o sugestie mai buna ; spunea Domnul Isus : Cînd mergeti la o petrecere de nunta , sa va asezati pe locul din urma. Atunci cînd vine nunul, va va observa si va va invita pe scaunul dintîi ! Veti avea astfel un zîmbet larg pe fetele voastre , pentru ca nunul va va spune : „ Scuzati-ma „! „Scuzati-ma” ! si va va conduce spre locul de onoare. Asa veti fi cinstiti în fata celorlalti !
Ce fel de sfat este acesta oferit de un lider spiritual, urmasilor Sai ? Nu exista nimic teologic în aceasta gîndire, nimic inspirativ ; mai degraba un sfat comic , usuratec !
Cred ca cei care L-au auzit pe Domnul Isus , mai degraba rîdeau de superficialitatea sfatului primit , decît sa-l ia în considerare. !
Prinzîndu-i astfel în capcana , Domnul Isus a pus punctul pe „i” aratîndu-le ce-a vrut sa-i învete : „ Pentru ca cine se înalta va fi smerit, dar cine se smereste va fi înaltat „ !
Ce dus rece pentru cei care-L ascultau ; si ce maret adevar !
Întorcîndu-se spre aceiasi ascultatori , Domnul Isus, le-a zis : Cînd dai un prînz sau o masa, sa nu chemi pe prietenii tai , nici pe fratii tai, nici pe rudele tale, nici pe vecinii bogati, ca nu cumva sa te cheme si ei la rîndul lor pe tine, sa iei astfel o rasplata pentru ceea ce ai facut. Atunci cînd pregatiti un ospat, invita pe saraci, pe schilozi, pe schiopi, pe orbi, si va fi ferice de tine , pentru ca ei nu au cu ce-ti plati . Dar ti se va rasplati la învierea celor neprihaniti !
În modul Sau unic Domnul Isus ne-a dat o lectie practica despre smerenie si rasplatire, ce nimeni altcineva nu ne-ar fi putot-o oferi.
Rug. Doamne Isuse , arata-mi caile Tale , pîna ajung sa le cunosc deplin . Amin

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 26 - Octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire. ( 2 Timotei 3:16 )