Știre Kiflu Gebremesken inchis de 3095 zile in Eritrea

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 135
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/339-kiflu-gebremesken-inchis-de-3095-zile-in-eritrea]Kiflu Gebremesken inchis de 3095 zile in Eritrea[/url]

Dr. Kiflu Gebremesken, un lider de seama si membru in comitetul executiv al Bisericii Evanghelice din Eritrea, fondator si pastor senior al bisericii locale, a fost arestat in data de 23 mai, 2004. Arestul s-a produs la ora 5 dimineata, chiar in casa acestuia . Dr. Gebermeschen a fost conferentiar la facultatea de matematica( detinatorul unei distinctii importante oferita de Universitatea din Cicago) si totodata a detinut si functia de rector al Universitatii din Asmara pana in anul 1999, cand a abandonat cariera si s-a dedicat pe deplin pastoratului. Sotia si cei patru copii n-au reusit sa-l viziteze pana acum.


Se banuieste ca aproximativ 1800 de crestini din Eritrea sunt inchisi pentru credinta lor, in locatii diferite pe intreg teritoriul tarii, iar Dr. Grebemesken este unul din cei 28 de slujitori(pastori) inchisi.

Protestantii intemnitati sufar batai fizice si presiuni psihice severe pentru a-si nega credinta, astfel politia si autoritatile militare, in mod continuu, cer detinutilor sa adere la una din cele trei denominatiuni crestine recunoscute oficial. Dar, chiar daca au fost recunoscute , istoria a aratat ca si ele au intrat in disgratia guvernului, in ultimii ani avand loc amenintari si chiar intemnitari efectuate de securitate.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria PRIZONIERI PT CRISTOS >> Știre Kiflu Gebremesken inchis de 3095 zile in Eritrea | Salvatorul
meniu prim
Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint!