Știre Zhang Rongliang inchis de 2903 zile in China

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 107
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/340-zhang-rongliang-inchis-de-2903-zile-in-china]Zhang Rongliang inchis de 2903 zile in China[/url]

Conform unui raport intocmit de China Aid Association, pastorul Zhang Rongliang a fost condamnat la sapte ani si jumatate de detentie, verdictul a fost emis de catre Tribunalul poporului, in data de 4 iulie.

Pastorul Zhang, un lider proeminent al bisericilor de casa, a fost arestat pe cand se afla intr-un apartament inchiriat din satul Xuzhai, in dupa-amiaza zilei de 1 decembrie, 2004.

El mai petrecuse 12 ani in inchisoare, ani insumati in timpul celor cinci perioade de detentie diferite, si a experimentat torturi grele, inclusiv socuri electrice in aceasta perioada.

Dupa ce a fost tinut inchis timp de aproape un an, oficialii au incercat sa il mute din Xinmi in Zhongma, dar temandu-se ca din pricina conditiei sale fragile ar putea muri, acestia s-au razgandit. In schimb a fost internat intr-un spital din Xinimi deoarece sufera de diabet si hipertensiune in asociere cu alte boli cronice.

In cele din urma, pastorul Zhang a fost transferat la spitalul din Zhongma unde a ramas lunile februarie si martie, 2006.


In fata tribunalului, a aparut in data de 6 aprilie, dupa mai mult de 16 luni de detentie, invinuit de detinerea unui pasaport fals si trecerea frontierei in mod ilegal. Cu ocazia acestei audieri, tribunalul a recunoscut ca probele sunt insuficiente si astfel s-a cerut ajutorul unui for superior.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria PRIZONIERI PT CRISTOS >> Știre Zhang Rongliang inchis de 2903 zile in China | Salvatorul
meniu prim
Cei care pun înaintea oricărei acţiuni îndoiala, aceia vor pierde cu siguranţă. (Vasile Gavrilescu)