Știre Prima biserică creștină în Arabia Saudită

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 74
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/454-prima-biseric-cre-tin-n-arabia-saudit]Prima biserică creștină în Arabia Saudită[/url]
Liderul bisericii copte din Egipt, Tavadros al II-lea, a încheiat cu ambasadorul saudit un acord privind construirea primei biserici creștine copte din Arabia Saudită, ne raportează portalul ChristianTelegraph. Tavadros al II-lea a mulțumit Guvernului din Arabia Saudită și personal a mulțumit și regelui pentru aprobarea construcției bisericii. În Arabia Saudită trăiesc mulți emigranți creștini, inclusiv un procent ridicat de creștini copți din Egipt, Liban, Etiopia, Filipine, și alte confesiuni creștine din Europa, din America de Nord și de Sud.
Autoritățile saudite au negat până acum posibilitatea oricărui dialog inter-religios și mai ales construcția de biserici. Orice cult non-musulman a fost interzis. Poliția religioasă a fost responsabilă ca pe teritoriul regatului, inclusiv în case particulare, să nu fie efectuate servicii creștine. Importul de Biblii sau a altor cărți creștine sau obiecte de cult a fost de asemenea interzisă.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria DIVERSE >> Știre Prima biserică creștină în Arabia Saudită | Salvatorul
meniu prim
Nu toate florile frumoase au şi miros plăcut, când ai de unde să culegi, alege numai acele care posedă şi una şi alta! (Goethe)