Știre Misionari români, Misiune, Ultimele știri60 de botezuri în lucrarea misionar

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 104
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/528-misionari-rom-ni-misiune-ultimele-tiri60-de-botezuri-n-lucrarea-mision]Misionari români, Misiune, Ultimele știri60 de botezuri în lucrarea misionar[/url]
Cambogia, o țară în Asia de Sud-Est cu peste 15.000.000 de locuitori, care de-alungul istoriei a fost influențată cultural și religios de India, adoptând astfel budismul și hinduismul. Astăzi religia majoritară este budistă(85%) fiind amestecată cu religiile și practicile ancestrale și animiste. Pe parcursul vieții lor budiștii caută drumul spre Nirvana prin câștigarea meritelor. Aceste merite se obțin prin finanțarea construcțiilor de temple budiste, oferirea de mâncare călugărilor budiști și prin înrolarea la studii în templele budiste.

Ca familie misionară, Claudiu și Cristina M. (din motive de securitate nu folosim numele complet) locuim în Cambogia pe termen nedeterminat de rezidență și slujire. Aici Domnul ne-a binecuvântat pe 12 Mar. 2016 cu încă un copilaș pe nume Deborah. Viziunea noastră este de plantare de biserici și educație creștină.

Evanghelizarea se face direct la adulți fie în public, fie prin vizite personale, dar și prin lucrările cu copiii. De fapt lucrările cu copiii sunt una din cele mai eficiente lucrări de evanghelizare și apoi de plantare de biserici. Ele încep în majoritatea cazurilor prin programe educaționale de igienă, alfabetizare, etc… De moment lucrarea noastră cuprinde 15 sate, în biserici locale, în lucrări cu copiii și adulții și în zonele rurale fără nici o biserică.

Cambogia a sărbătorit în această perioadă timp de 4 zile, Anul Nou Chinezesc, o sărbătoare în care fiecare familie se pregătește cu multă mâncare și băutură și în ajunul acestei sărbători la ora 20:00 ei deschid ușa casei unde așează masa cu toate specialitățile culinare pregătite pentru ca spiritele să vină și să ”savureze” din ele. Apoi în următoarele trei zile așteaptă închiși în casă ca spiritele să îi viziteze și să le aducă binecuvântare pentru tot anul. Pentru noi a fost o oportunitate să oferim cadou Biblii și dvd-uri cu filmul Isus și muzică creștină. La sate majoritatea femeilor nu agreează această sărbătoare deoarece soții lor pleacă de acasă și câte 10 zile și se îmbată și umblă cu alte femei. Cu două săptămâni înainte de aceste sărbători ne-am rugat pentru soții lor și le-am învățat cum să se roage pentru familia lor, asigurându-le că Dumnezeu e Singurul care poate face o schimbare în viața lor. După ce au trecut sărbătorile ne-au mărturisit că au putut experimenta că Dumnezeul pe care noi îl predicăm deși nu se vede există și este real pentru că le-a răspuns la toate rugăciunile. Soții lor, nici unul din ei, nu au mai plecat de acasă și nu s-au mai îmbătat de sărbători. După 30 de ani de căsnicie(în unele cazuri) a fost pentru prima dată când au început să le iubească și să le spună că le iubesc, lucru deloc obișnuit în cultura lor. Soții lor au venit și ei la evanghelizare pentru că au mărturisit că soțiile lor sunt schimbate și total diferite și că deaceea au și început să le iubească așa. Au ascultat și ei Evanghelia și L-au primit pe Isus în viața lor. Le-am dat Biblii și de fiecare dată cand ne întâlnim au tot mai multe întrebări și dorință de a cunoaște despre Dumnezeu. Deja sunt pe lista candidaților ce se pregătesc pentru botez pentru următoarea dată când le vom organiza. Pe 29 Aprilie am plecat în provincia Cep, în golful Tailandei, unde 60 de persoane au încheiat legământ cu Domnul în apa botezului, mărturisindu-L public pe Hristos ca Domn, Mântuitor și Fiul lui Dumnezeu.

Să ne rugăm în continuare pentru ca Domnul să trimită tot mai mulți lucrători în Cambogia și puterea Evangheliei și înțelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu să se manifeste prin noi spre lărgirea Împărăției Lui pe tot pământul.

Dacă aveți pe inimă să ne scrieți și să vâ comunicați cu noi puteți să o faceți la adresa de email: churchplantingasia@gmail.com sau pe contul de Facebook: Church Planting Asia.
SMS
Nota: 10
Puncte: 10
Voturi 1
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
1 aprecieri
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria DIVERSE >> Știre Misionari români, Misiune, Ultimele știri60 de botezuri în lucrarea misionar | Salvatorul
meniu prim
Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. ( 1 Petru 4:8 )