Știre Israelul devine țara cu cei mai mulți evrei din lume

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 27
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/636-israelul-devine-ara-cu-cei-mai-mul-i-evrei-din-lume]Israelul devine țara cu cei mai mulți evrei din lume[/url]
Abia acum Israelul a devenit oficial țara cu cel mai mare număr de cetățeni evrei: șase milioane, pentru prima dată a depășit comunitatea evreiască americană, care are cinci milioane și jumătate. Sergio Della Pergola, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim și expert în demografie, a confirmat creșterea în acest an a evreilor din Israel, dar nu este de acord cu tendințele demografice din restul lumii, în care populația evreiască este în scădere. În total, se estimează că evreii din lume sunt în prezent 13,8 milioane. După cei care locuiesc în Israel sau SUA, a treia mare comunitate este cea franceză (500.000 de persoane, cea mai mare parte fiind în Paris), urmată de Canada (380.000, mai ales în Toronto) și engleză (290.000, în special în Londra) . Populația Israelului este în creștere, cu o rată de aproape de 2% pe an (a fost de 1, 8% între 2011 și 2012), ajungând la 8 milioane de oameni în 2013, din care evreii au reprezentat 75%, 1,6 milioane sunt arabi (creștini și musulmani) și 350.000 sunt creștini (non-arabi) dar de asemenea sunt și alte minorități religioase.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria DIVERSE >> Știre Israelul devine țara cu cei mai mulți evrei din lume | Salvatorul
meniu prim
Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răgnește, și caută pe cine să înghită. ( 1 Petru 5:8 )