Știre Zeci de biserici primesc autorizaţie în Egipt

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 22
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/696-zeci-de-biserici-primesc-autoriza-ie-n-egipt]Zeci de biserici primesc autorizaţie în Egipt[/url]
Măsura reflectă o îmbunătăţire a situaţiei libertăţii religioase din ţară, unde nu cu mult timp în urmă toate solicitările pentru autorizarea de noi biserici trebuiau să fie aprobate în prealabil de către agenţiile de securitate.
Un număr de 74 de clădiri au fost aprobate de autorităţile egiptene pe 2 aprilie.
Christian Solidarity Worldwide (CSW) a salutat această măsură însă a avertizat că Legea Construcţiei de Biserici este discriminatorie, pentru că cerinţele acesteia nu se aplică şi moscheelor sau clădirilor ce aparţin altor religii, cum ar fi Ahmadi, Bahai sau cele ale musulmanilor şiiţi.
În unele cazuri, legalizarea statutului bisericilor este condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe legate de construcţia propriu-zisă, asigurarea sănătăţii şi securităţii şi plata unor taxe locale.
Obţinerea unei autorizaţii continuă să rămână o provocare pentru creştinii egipteni, există aproximativ 4.000 de solicitări de autorizare care încă aşteaptă răspuns.
CSW avertizează asupra faptului că unele biserici sunt hărţuite de către musulmanii ostili, chiar şi după ce primesc autorizaţia de a renova sau construi o nouă clădire.
În astfel de cazuri, bisericile îşi pot continua planurile doar dacă sunt de acord cu unele modificări, precum înlăturarea unor clopote sau turnuri, în cadrul unor „reuniuni de reconciliere”.
În ciuda tuturor acestor neajunsuri, CSW spune că situaţia creştinilor din Egypt s-a îmbunătățit substanţial de când preşedintele Sisi a venit la putere on 2013.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria DIVERSE >> Știre Zeci de biserici primesc autorizaţie în Egipt | Salvatorul
meniu prim
Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul. ( 1 Petru 2:11 )