Știre Aliyah – întoarcerea evreilor în țara promisă Jerusalem Dateline 332

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 7
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/702-aliyah-ntoarcerea-evreilor-n-ara-promis-jerusalem-dateline-332]Aliyah – întoarcerea evreilor în țara promisă Jerusalem Dateline 332[/url]
În ebraică spunem aliyah acțiunii prin care poporul evreu se reîntoarce în Țara Promisă. Înainte să lovească virusul Covid-19, am mers în Ucraina pentru a vedea mai bine această poveste profetică în acțiune.

Dimineața devreme, 130 de evrei ucrainieni au aterizat la Tel Aviv pentru a începe o nouă viață. Mulți văd momentul în care acești noi imigranți pășesc pe pista de la Ben Gurion ca fiind acel moment când cuvintele Bibliei scrise în urmă cu mii de ani revin la viață.

Nu a existat niciodată vreun popor care să fi fost în exil atât de mult timp și care la urmă s-a întors în patria sa și la limba sa. Așadar iată o realitate profetică copleșitoare pe care au văzut-o și Isaia și Ieremia. Ei au văzut aceste lucruri întâmplându-se, iar noi suntem aici luând parte la ele.

Zborul lor a marcat un an de la trecerea în veșnicie a tatălui lui Yael Eckstein, rabinul Yechiel Eckstein, fondatorul organizației International Fellowship of Christians and Jews, care acum se numește simplu The Fellowship. El întotdeauna a simțit chemarea aceasta, că nu e vorba despre el, ci despre Dumnezeu care lucrează prin el pentru a uni creștinii și evreii, să aducă la îndeplinire profeția biblică.

Deși călătoria lor s-a sfârșit la Tel Aviv, călătoria care le-a schimbat viațaa început în urmă cu peste 1 600 de kilometri și după multe alegeri. Am dorit să aflăm de ce au luat această decizie.

„Știm că Israelul este cel mai bun loc fiindcă aici sunt și neamurile și prietenii noștri. Israelul prezintă multe avantaje, este mult mai sigur. Poți merge noaptea pe stradă fără nicio problemă. Este atât de diferit de cum e aici. În plus, în Israel e cald, nu este rece ca aici.”

Unii văd oportunitatea, cum este cazul lui Eugen, în vârstă de 53 de ani. „Viitorul meu nu arată bine în această țară. În Israel măcar știu că am un viitor, am o slujbă, un venit. Unii au fost refugiați din războiul din estul Ucrainei. A fost foarte periculos, în ultimii trei ani stând mai mult în teritoriile aflate sub ocupație, unde erau deseori pene de curent și nu găseam apă...”

The Fellowship îi ajută în acest proces de tranziție de la viața lor din Ucraina către un nou start în Israel. Aceasta a ajutat în a le oferi informații despre următorul pas.

Benjamin Haddad este directorul departamentului Aliyah de la The Fellowship. „Vrem să le creștem bucuria și speranța și să le luăm din temeri. Mereu există în inima lor temeri legate de viitor, de necunoscut și îi așteaptă marea speranță și fericire a unui nou început și a unui nou viitor, într-o nouă țară. Mesajul meu pentru azi este că ei au luat decizia potrivită fiindcă atunci când vor ajunge aici, da, va fi dificil, dar vor avea succes.”

Rabinul Visheki s-a rugat pentru imigranți în timp ce afară angajații le organizau bagajele. Lucrurile fiecărei persoane primesc un cod și li se permite să ducă 70 kg de bagaj pentru a începe noua lor viață.

Cu ultimele instrucțiuni și cu documentele în mână, unii s-au reîntors preț de o clipă la apartamentele lor pentru a-și lua adio. Este ora 11 aici la Kiev, lângă apartamentul lui Kovalenko. Ei își împachetează ultimele lucruri și în câteva ore vor fi în drum spre Tel Aviv, dar cei mai mulți vecini nu știu asta. Cel mai greu a fost să-și părăsească cea mai bună prietenă.

După ce au terminat cu bagajul și au dat o ultimă îmbrățișare și un ultim rămas-bun prietenilor, aceștia s-au îndreptat spre aeroportul internațional din Kiev unde vor mai aștepta câteva ore până la îmbarcarea lor în avion. Este un zbor de doar trei ore de la Kiev la Tel Aviv, dar pentru cei mai mulți imigranți de aici, acest zbor va fi cel mai mare pas pe care îl fac în viață.

Cu amenințările pentru poporul evreu crescând mereu în lume, Eckstein crede că e timpul ca evreii din lume să vină acasă. The Fellowship aduce cam 5 000 de evrei în Israel în fiecare an. „Uneori cred că motivul pentru care Isaia spunea că evreii vor veni în Israel în vremea de pe urmă este fiindcă știa că balaurul antisemitismului își va ridica din nou capetele și dacă evreii nu vin în Israel, singura țară unde există un guvern evreu și armată evreiască, a cărei singură preocupare este să protejeze poporul evreu, cum nu se găsește nicăieri altundeva în lume, atunci evreii din lume ar dispărea din cauza antisemitismului. Consider că nu știm niciodată când se vor închide granițele și nu știm niciodată când va fi prea târziu.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 332, în iunie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: Știrile Alfa Omega!

Sursa:

(Alfa Omega TV)
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria DIVERSE >> Știre Aliyah – întoarcerea evreilor în țara promisă Jerusalem Dateline 332 | Salvatorul
meniu prim
Când în inima ta locuieşte Isus, eşti la iubire predispus, când în inima ta locuieşte al tău eu, atunci te răzvrăteşti mereu, împotriva Lui Dumnezeu.