Topic ~ Gândul zilei

Postează răspuns
Raspunsuri: 4
Vizualizări: 1570
Membrii abonați 1
Membrii respondenti: 2
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/1875-g-ndul-zilei]~ Gândul zilei[/url]
Ion_Marcel
-Ion_Marcel -
Aici, zilnic voi pune "gandul zilei" si voi medita acel gand. Daca aveti si voi un gand, puteti sa-l postati aici in fiecare zi. Daca aveti vreun gand de afisat, in acest topic, va astept cu gandurile voastre frumoase.
Optiuni topic
Ion_Marcel
-Ion_Marcel -
"Cuvântul care ucide"

Potop de vorbe-aruncă unii
Cu-atât de multă uşurinţă,
Lovesc cu ele drept în faţă,
De parcă n-au pic de credinţă.
Şi încărcată le e vorba
De mult venin şi multă ură,
Îţi intră-n suflet cu bocancii,
Nu au ruşine, nici măsură.
Nu au produs de când se ştiu
Decât şuvoi de vorbe goale,
Au stat la pândă şi-au lovit
Când au simtit un loc mai moale.
Cuvântul lor e ca pumnalul,
Ce-n inimă ţi-l răsucesc,
Ei simt cum rana sângerează
Și-atunci mai tare-l învârtesc.
Dar cel mai laş e-acela care
Îţi sare-n spate mişeleşte,
Și pe la colţuri des apare,
Urzeşte intrigi, terfeleşte.
Ar trebui trimis în rând
Cu-acei tâlhari la drumul mare
Și pedepsit cu penitenţă,
Că te-a adus la disperare.
E mult mai grav un braţ rănit,
Sau portofelul tău furat?
Nu este mai cumplită rana
Din bietul suflet disperat?
Şi inima ce-a fost rănită,
Cu vorba rece ca de gheaţă,
Ce a ucis în om speranţa
Și bucuria lui de viaţă? Optiuni postare ®
Ion_Marcel
-Ion_Marcel -
Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă, şi mi-a întărit paşii. Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulţi au văzut lucrul acesta, s-au temut, şi s-au încrezut în Domnul. Ferice de omul, care îşi pune încrederea în Domnul, şi care nu se îndreaptă spre cei trufaşi şi mincinoşi! Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le vestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc. Tu nu doreşti nici jertfă, nici dar de mâncare, ci mi-ai străpuns urechile; nu ceri nici ardere de tot, nici jertfă de ispăşire. Atunci am zis: Iată-mă că vin! în sulul cărţii este scris despre mine vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Şi Legea Ta este în fundul inimii mele. Optiuni postare ®
Denisa
-Denisa -
"Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseste niciodata in nevoi." Optiuni postare ®
Ion_Marcel
-Ion_Marcel -
Dumnezeu a promis ca tu vei fi mostenitorul lumii. Este aceeasi promisiune pe care a facut-o lui Avraam si fiindca tu esti in Cristos, esti samanta lui Avraam si mostenitor, prin fagaduinta (Galateni3:29).
Cand Dumnezeu ti-a facut aceasta promisiune, a facut in asa fel incat tu sa o poti primi cu usurinta – prin neprihanirea prin credinta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa crezi ca fiind pe pozitia de mostenitor al lumii, fiecare binecuvantare este pe drept a ta fiindca Isus a murit ca sa ti le dea tie. El de asemenea a inviat din morti ca sa le poata face efective in viata ta.
Asa ca nu incerca sa-ti castigi binecuvantarile prin lege – prin eforturile proprii sau performante. Ci primeste fara plata ceea ce Dumnezeu fara plata iti da prin Cristos si lucrarea Sa terminata de la cruce.
Cand un membru al bisericii noastre, la 41 de ani, a ramas fara slujba fiindca postul sau s-a redus, el a refuzat sa se inspaimante sau sa creada ca trebuie sa se inghesuie impreuna cu restul lumii la ghisee pentru a primi o noua slujba. In schimb el a crezut ca va primi un nou loc de munca cu un salariu mai bun prin harul Lui Dumnezeu. Intr-adevar, printr-o cunostinta, a aparut un nou loc de munca impreuna cu un pachet salarial care era cu 60% mai mare decat salariul anterior.
Un alt membru avea o relatie destul de incordata cu sotia sa pana la punctul in care divortul era iminent. Cand a inceput sa vina la noi la biserica, si-a dat seama ca putea avea o casnicie fericita nu prin incercarile sale de a o face sa mearga sau sa castige dragostea sotiei sale, ci crezand ca desi isi vedea propria slabiciune, el continua sa fie neprihanirea Lui Dumnezeu in Cristos datorita sangelui Lui Cristos. Azi, el si sotia sa sunt impacati si se bucura de o casnicie binecuvantata.
Nu-l lasa pe diavol sa te descalifice, aducandu-ti legea si spunand „cum poti primi aceasta binecuvantare cand, chiar noaptea trecuta ai calcat legea Lui Dumnezeu?” sau „esti sigur ca meriti acest lucru?”. In schimb, spune „Tata, Iti multumesc ca primesc totul fara plata prin harul Tau, favoarea Ta nemeritata in viata mea, datorita sangelui Lui Isus!” Optiuni postare ®
Pagina 1 din 1
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Forum >> Biblia >> Topic ~ Gândul zilei >> Topic ~ Gândul zilei | Salvatorul.ro
meniu prim
A fi curajos nu înseamnă a te arunca înainte în orice primejdie cu orice risc, ci a fi hotărât întotdeauna de a fi de partea adevărului.