Topic * Reţete de prăjituri *

Postează răspuns
Raspunsuri: 7
Vizualizări: 910
Membrii abonați 2
Membrii respondenti: 2
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/308-re-ete-de-pr-jituri]* Reţete de prăjituri *[/url]
AndreyBodnariuc
-AndreyBodnariuc -
Cine ma ajuta cu niste retete bune de prajituri ?
Optiuni topic
Salvatorul.Ro
-Salvatorul.Ro -
Savarina:
-5 oua
-5 linguri de faina
-sare
-mirodenii
-2 lingurite praf de copt. Optiuni postare ®
Salvatorul.Ro
-Salvatorul.Ro -
Eclere:
-200 ml apa,
-175 g faina,
-oua,
-praf de copt 5 g,
-5 g sare.
Preparare: Se pune apa pe foc cu sarea. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina cu praful de copt, se amesteca bine, se lasa sa se raceasca putin si se adauga ouale pe rand si se mai amesteca, apoi se ia de pe foc, se lasa sa stea deoparte cam 20 de minute. Dupa aceea se formeaza pastonele si se pune intr-o tava la cuptor, pentru 35 minute. Optiuni postare ®
Salvatorul.Ro
-Salvatorul.Ro -
Prajitura Râioasa: 3 oua, un plic de sare de lamaie, o lingura de praf de bicarbonat, o cana cu zahar, si gem. Preparare: Se adauga ouale, apoi separat, intr-o cana, se pune sarea de lamaie, putina apa, apoi se varsa lingura de bicarbonat ca sa il stinga. Se amesteca, apoi se varsa peste oua, se adauga o cana de ulei, cana de zahar si putina sare, si se amesteca in continuare cu faina. Dupa aluatul obtinut, pastram putin din aluat! Se pune in tava putin aluat, o tapam cu faina, apoi se adauga aluatul, se intinde in tava. Peste aluat se pune gem, apoi, acel aluat ramas, il vom da pe razatoare! Pe deasupra, punem gemul, si gata... se baga la copt. Optiuni postare ®
Magdy7
-Magdy7 -
RAFFAELLO -200gr lapte praf,200 gr.zahar pudra,200 gr nuca de cocos,200 gr unt la pachet!Se mai poate adauga si 1 foaie napolitana sau 1 pachet de napolitane de lamaie date prin masina de tocat! Optiuni postare ®
Magdy7
-Magdy7 -
SALATA DE FRUCTE-portocale,banane,mere,kiwi,zahar farin,suc de fructe,frisca! Optiuni postare ®
Magdy7
-Magdy7 -
CORNURI CU MIERE SI NUCA-600 gr faina,25 gr drojdie,8 linguri zahar,sare,200 ml lapte(iaurt),70 gr unt,coaja rasa de la 1 lamaie.
-ptr uns-200 gr miere,10 linguri nuca macinata/mac.
Pregatim maiaua din drojdie,2 linguri zahar,putin lapte caldut si putina faina.Se lasa la crescut 20 min la cald!
In faina cernuta,adaugam maiaua,ouale batute cu restul de zahar,laptele caldut ramas,sarea si coaja de lamaie.Framantam aluatul 10-15 min,adaugand untul treptat.
Presaram aluatul cu putina faina,il acoperim cu un servet si il lasam sa creasca.Dupa 30 min,se imparte aluatul in bucati.Formam suluri de 1,5 cm si le impletim.Cornurile le asezam in tava si le mai lasam la crescut 20 min.Se coc 25 min,se scot si se ung cu miere.Se presara nuca macinata pe ele sau mac! Optiuni postare ®
Magdy7
-Magdy7 -
PRAJITURA CU PIERSICI :
-tava 30x20 cm
-2 blaturi pandispan de vanilie.
-crema : 350 gr branza proaspata de vaca,150 gr zahar pudra vanilat,200 ml smantana,250 ml nectar de piersici,2 pliculete gelatina,piersici din compot taiate marunt.
-decor : 500 ml sirop de la compotul de piersici(sau 250 ml sirop si 250 ml nectar de piersici pt a iesi jeleul mai colorat)2 pliculete de tort gelle transparent.,piersici taiate feliute.
Branza se freaca cu zaharul si smantana,se adauga nectarul de piersici,gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic,piersici din compot taiate marunt.
Ansamblare - se pune primul blat intr o tava cu pereti detasabili(sau daca aveti rama reglabila dreptunghiulara si mai bine),se toarna si se intinde crema de branza,se aseaza al 2 lea blat si se preseaza usor sa se lipeasca bine de crema,se aseaza feliute de piersica una sub alta pe lungimea tortului si se toarna fierbinte jeleul preparat astfel:
-se amesteca siropul compotului de piersici cu cele 2 plicuri de tort gelle transp.(sau o parte sirop si o parte nectar de piersici,si pliculetele de tort gelle).
Se da la frigider sa se intareasca si crema si jeleul tortului!
-https://anytacooking.ro/tava-de-copt-detasabila-28x18cm-patisse/
-https://anytacooking.ro/tava-reglabila-pentru-prajituri-patisse/
-https://anytacooking.ro/foma-de-copt-reglabil-din-otel-inoxadibil-27-52cmx18-34cm-scrapcooking/

TORT PASIUNE :
-https://www.haisagatim.ro/tort-pasiune Optiuni postare ®
Pagina 1 din 1
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Forum >> Diverse >> Topic * Reţete de prăjituri * | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!