Postări membru Salvatorul.Ro în topicul * Reţete de prăjituri *

Prajitura Râioasa: 3 oua, un plic de sare de lamaie, o lingura de praf de bicarbonat, o cana cu zahar, si gem. Preparare: Se adauga ouale, apoi separat, intr-o cana, se pune sarea de lamaie, putina apa, apoi se varsa lingura de bicarbonat ca sa il stinga. Se amesteca, apoi se varsa peste oua, se adauga o cana de ulei, cana de zahar si putina sare, si se amesteca in continuare cu faina. Dupa aluatul obtinut, pastram putin din aluat! Se pune in tava putin aluat, o tapam cu faina, apoi se adauga aluatul, se intinde in tava. Peste aluat se pune gem, apoi, acel aluat ramas, il vom da pe razatoare! Pe deasupra, punem gemul, si gata... se baga la copt.

Intră
Eclere:
-200 ml apa,
-175 g faina,
-oua,
-praf de copt 5 g,
-5 g sare.
Preparare: Se pune apa pe foc cu sarea. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina cu praful de copt, se amesteca bine, se lasa sa se raceasca putin si se adauga ouale pe rand si se mai amesteca, apoi se ia de pe foc, se lasa sa stea deoparte cam 20 de minute. Dupa aceea se formeaza pastonele si se pune intr-o tava la cuptor, pentru 35 minute.

Intră
Savarina:
-5 oua
-5 linguri de faina
-sare
-mirodenii
-2 lingurite praf de copt.

Intră
Pagina 1 din 1
Forum >> Gastronomie >> Topic * Reţete de prăjituri * >> Postări membru Salvatorul.Ro în topicul * Reţete de prăjituri * | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu pierde niciodată ocazia de a vedea ceva frumos, căci frumuseţea este autograful lui Dumnezeu – poteca Sa de taină. Caut-o în fiecare chip, în peticul de cer albastru, în fiecare floare...